Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και η GoPro ανακοίνωσε τη νέα action μηχανή GoPro Hero 8 Black. Η 8η γενιά της δημοφιλούς action μηχανής διαθέτει νέες τεχνολογίες, αλλαγές στη σχεδίαση, καθώς και πρωτοποριακά και αναβαθμισμένα αξεσουάρ. Ας δούμε αναλυτικά μερικά από αυτά.

Η νέα GoPro Hero 8 Black διαθέτει μία πολύ σημαντική προσθήκη στη σχεδίασή της: το ενσωματωμένο mount. Πλέον δεν χρειάζεται να τοποθετηθεί θήκη στη μηχανή, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τα αξεσουάρ της, αφού το mount βρίσκεται τοποθετημένο στο κάτω μέρος της. 

 


Ο χρήστης μπορεί όχι μόνο να χρησιμοποιεί κατευθείαν τα αξεσουάρ, αλλά και να βγάζει την μπαταρία, την κάρτα μνήμης ή να φορτίζει την μηχανή με USB-type C καλώδιο, χωρίς να χρειάζεται να βγάζει τη θήκη.

Η πρωτοτυπία όμως της GoPro εμφανίζεται στα τρία νέα αξεσουάρ που θα είναι διαθέσιμα για τη νέα Hero 8 Black και ονομάζονται "Mods".

Πρόκειται για ένα εξωτερικό μικρόφωνο τύπου "shotgun", μία εξωτερική οθόνη και ένα LED φωτιστικό σώμα 200 lumens. Τα τρία εξωτερικά αξεσουάρ θα πωλούνται ξεχωριστά από την action κάμερα και θα διατίθονται στην αγορά από το 2020

 

Σημαντική είναι και η βελτίωση του συστήματος σταθεροποίησης HyperSmooth, του συστήματος timelapse "TimeWarp", ενώ για την λήψη του ήχου, η GoPro HERO 8 Black διαθέτει τρία μικρόφωνα.

Στα του βίντεο, η νέα Hero 8 Black υποστηρίζει ανάλυση έως και στα 60 fps (1080p 240fps), ενώ διατίθεται και 8x slow motion. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα για live streaming βίντεο σε ανάλυση 1080p.

Η 8 Black διαθέτει νέα μπαταρία, ίδιου μεγέθους και σχήματος με την μπαταρία της Hero 7, ώστε να μπορεί να υποστηρίξει το αναβαθμισμένο σύστημα σταθεροποίησης HyperSmooth στα υψηλότερα frame-rates. Η νέα μπαταρία θα μπορεί να λειτουργήσει σε παλαιότερα μοντέλα, οι μπαταρίες από παλαιότερα μοντέλα όμως δεν θα υποστηρίζουν το HyperSmooth στα υψηλά frame-rates εάν τοποθετηθούν στη νέα Hero 8 Black.

Όσον αφορά τη φωτογραφία, διατίθεται η δυνατότητα λήψης στα 12 megapixels και σε μορφή RAW αρχείου.

 

Τα χαρακτηριστικά της νέας GoPro Hero 8 Black

  • Βάρος: 126g
  • Διαστάσεις: 66.3mm x 48.6mm x 28.4mm
  • Video: 4K 60fps, 2.7K 120fps , 1080p 240fps
  • Φωτογραφία: 12 megapixels
  • Μέγιστο video bit rate: 100Mbps (4K)
  • Συνδεσιμότητα: Wi-Fi, Bluetooth
  • Επιλογές λήψης: SuperView, Wide, Linear, Narrow
  • Οθόνη: LCD, αφής, 2 ιντσών
  • Αδιαβροχοποίηση: 10 μέτρα (33ft) χωρίς θήκη
  • Ήχος: Τρία μικρόφωνα 
  • Μπαταρία: αποσπώμενη, 1220mAh lithium-ion (45 έως 90 λεπτά βίντεο)
  • Υποδοχή κάρτας μνήμης: microSD με προτεινόμενα χαρακτηριστικά: class 10 ήUHS-I rating

 

Η νέα GoPro Hero Black 8 διατίθεται για προπαραγγελία στην επίσημη σελίδα της GoPro στην τιμή των 399 δολαρίων, τη στιγμή που οι προκάτοχοι GoPro Hero 7 Black και Hero 7 silver κοστολογούνται στα 199 και 329 δολάρια αντίστοιχα. Μαζί με την κάμερα θα υπάρχει δώρο μία κάρτα μνήμης Sandisk Extreme των 32 GB.

 

 

Ακολουθούν το βίντεο παρουσίασης της νέας GoPro Hero Black 8, φωτογραφίες και πλάνα από το επίσημο κανάλι της GoPro στο YouTube.