Λίγα λόγια για το διαγωνισμό

Ο διαγωνισμός "Urban" ήταν ένας ακόμη Photonet - Photo Contest διαγωνισμός! Αυτό σημαίνει ότι ο διαγωνισμός έτρεξε σε συνεργασία με το περιοδικό Photonet και την Nexus Publications καθώς ως χορηγός στήριξε, προώθησε και βράβευσε τους νικητές του διαγωνισμού! 

Κατά την ανακοίνωσή του σας είχαμε καλέσει να φωτογραφίσετε αστικά τοπία. Είτε επιλέξατε κάποιο μικρό σοκάκι της πόλης σας, είτε επιλέξατε κάποιον πολυσύχναστο δρόμο, το σημαντικό για εμάς είναι ότι πήρατε το θάρρος να φωτογραφίσετε στην πόλη!

 

Η ανάδειξη των νικητών

Την ανάδειξη των νικητών ανέλαβε η έμπειρη συντακτική ομάδα του περιοδικού καθώς και τα δύο ιδρυτικά μέλη του Photo Contest. Αναλυτικά τα άτομα που αποτέλεσαν την κριτική επιτροπή μπορείτε να βρείτε στην καρτέλα "Κριτές" του διαγωνισμού. 

 

Τα βραβεία 

Η Nexus Publications ΑΕ έχει εκδώσει πληθώρα βιβλίων και λευκωμάτων, σε τομείς που αφορούν τις τεχνικές λήψης και επεξεργασίας εικόνας, την ψηφιακή, υποβρύχια και ταξιδιωτική φωτογραφία, το video, και τη φωτογραφία δράσης. Οι τρεις πρώτοι νικητές λοιπόν κέρδισαν βιβλία αξίας 80, 50 και 30€ αντίστοιχα. 

 

Η δημοσίευση στο περιοδικό

Όπως σε όλους τους Photonet - Photo Contest διαγωνισμούς οι νικητές δημοσιεύονται στο έντυπο τεύχος του περιοδικού Photonet. Έτσι, όλοι οι νικητές που πρόκειται να δείτε παρακάτω δημοσιεύθηκαν πρώτα στο τεύχος 224 του περιοδικού, που κυκλοφόρησε στις αρχές του μήνα.

 

Οι νικήτριες φωτογραφίες και οι νικητές

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε όλες τις φωτογραφίες που ξεχώρισαν ανάμεσα στις 578 συμμετοχές του διαγωνισμού. Πατώντας στα ονόματα του κάθε φωτογράφου στα credits, μπορείτε να επισκεφθείτε τα προφίλ των νικητών, να τους ακολουθήσετε και να βλέπετε περισσότερο φωτογραφικό υλικό τους στη σελίδα της Ροής σας. Απολαύστε τις καλύτερες "Urban" λήψεις!

 

1η θέση - Χαρά Χαμουζά

Μία καταπληκτική λήψη, η οποία έχει προέλθει από τον συνδυασμό πολλών παραμέτρων. Το πολύ εύστοχο κάθετο καδράρισμα το οποίο δίνει βάθος στη συγκεκριμένη φωτογραφία, η συμμετρία, η υπεροχή των καθέτων νοητών γραμμών, καθώς και τα χρώματα της ατμόσφαιρας την ώρα που έγινε η λήψη. Όμως, πάνω απ’ όλα, βρίσκεται η «ιστορία» η οποία μπορει να αφηγηθεί η εικόνα αυτή, δείχνοντας ένα μικρό παιδί να έχει μπροστά του έναν ατελείωτο δρόμο.

 

2η θέση - Spyros Kalivas

Στη δεύτερη θέση συναντάμε μία πλήρως γεωμετρική λήψη, με ένα μισόχτιστο κτήριο να κυριαρχεί στο κάδρο, προσφέροντας πλήθος γραμμών, αλλά και νοητών ορθογωνίων. Η επιλογή για ασπρόμαυρη λήψη κρίνεται εύστοχη, δεδομένου της αντίθεσης και των αυστηρών φορμών που προσφέρει το κάδρο, ενώ το ανθρώπινο στοιχείο το οποίο βρίσκεται πάνω στη χρυσή τομή αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα.

 

3η θέση- Leonidas GK

Μία εικόνα γεμάτη αντιθέσεις, τόσο τονικά (μέσα από τη συνύπαρξη έντονου φωτός και σκιάς στο ίδιο σημείο) όσο και συναισθηματικά (επειδή μπορεί να εκφράζει ταυτόχρονα ένα ευχάριστο παιχνίδι αλλά και μία μελαγχολική διάθεση, εάν λ.χ. θεωρήσουμε ότι το παιδί προσπαθεί να γεμίσει το μπουκάλι με νερό). Το κάδρο χωρίζεται από μόνο του, νοητά, σε δύο μέρη: στο «γνωστό» που βρίσκεται μπροστά από το συντριβάνι και στο «άγνωστο», πίσω από αυτό.

 

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές ακόμη εικόνες που ξεχώρισαν στο διαγωνισμό!

Δείτε ολόκληρο το έργο κάθε φωτογράφου, πατόντας στα ονόματά τους και ρίχοντας μια ματιά στο προφίλ τους.

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Κωνσταντίνος Αλειφέρης

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Μιχάλης Νικολάτος

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Γιώργος Κουλουρίδης

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Panagiotis D.

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη George Spanoudakiss

 

Δείτε και δηλώστε συμμετοχή σε όλους τους ενεργούς του Photo Contest, στην σελίδα των διαγωνισμών, εδώ.