Η DJI φέτος παρουσίασε το Mavic Air, χωρίς ωστόσο να αντικαταστήσει το Mavic Pro. Όπως είναι αναμενόμενο, και έχω αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο, το επόμενο drone που θα κυκλοφορήσει θα είναι το Mavic Pro 2. Η εταιρεία πιθανότατα θα ανακοίνωνε το νέο μοντέλο σε εκδήλωση που ήταν προγραμματισμένη για τις 18 Ιουλίου, αλλά η εκδήλωση λόγω της έντονης φημολογίας και των διαρροών που υπήρξαν αναβλήθηκε.

Στο χρονικό διάστημα που ακολούθησε, ο εμπορικός αντιπρόσωπος της DJI μέσα από διαφημιστικό έντυπο κυκλοφόρησε φωτογραφίες αλλά και κάποια από τα τεχνικά χαρακτηριστικά, τα οποία επιβεβαιώθηκαν από το γραφείο τύπου τής εταιρείας.

 

 

Ακόμη, ο αντικαταστάτης του Mavic Pro δεν θα είναι ένας αλλά δύο! Πρόκειται για το Mavic 2 Zoom και Mavic 2 Pro. Στα δύο αυτά drone πιθανότατα η μόνη διαφορά που θα συναντάτε θα είναι στην κάμερα τους και όχι στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά τους.

Μια από τις αναμενόμενες αλλαγές που έκανε ήταν να μεγαλώσει την μπαταρία από 24 λεπτά ώρα πτήσης σε 31 λεπτά. Επίσης η εμβέλειά του θα φτάνει τα 8 χιλιόμετρα, αν και ενδεχομένως αυτό το τεχνικό χαρακτηριστικό θα είναι διαθέσιμο μόνο για τους μη ευρωπαϊκούς δορυφόρους. Στα νέα μοντέλα θα γίνεται Full HD live αναμετάδοση έναντι του 720p που ήταν μέχρι τώρα. Τέλος, η ταχύτητά του θα φτάνει τα 72 km/h έναντι των 60 km/h που έφτανε μέχρι τώρα.

 

 

Τα δύο drone θα μπορούν να γράψουν video 4K στα 60fps και bitrate στα 100Mbps. Πιο συγκεκριμένα, το Mavic 2 Zoom θα φέρει έναν 2x φακό που θα είναι 24-48mm, ενώ η έκπληξη συναντάται στο Mavic 2 Pro που θα έχει αισθητήρα 1’’ της Hasselblad. Επιπλέον, φημολογείται πως το νέο και βελτιωμένο gimbal θα αφαιρείται μαζί με την κάμερα και θα μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα grip που θα κυκλοφορήσει η DJI.

 

 

Η εταιρεία υποσχέθηκε την επίσημη παρουσίαση των νέων μοντέλων μέχρι την δεύτερη βδομάδα τού άλλου μήνα. Αναμένουμε να δούμε τι όντως θα ισχύει, αλλά και τι θα διαφοροποιείται από τις φήμες που έχουν βγει.