Τις τελευταίες ημέρες έχει κυκλοφορήσει ένα αδιαμφισβήτητα "περίεργο" βίντεο, το οποίο δείχνει έναν φωτογράφο να "χάνει" από τα χέρια του έναν Canon EF500mm f/4L IS και να καταλήγει σε μία πισίνα.

Ο Κινέζος φωτογράφος Steven Ho ανέβασε το παρακάτω βίντεο στον λογαριασμό του στο Facebook, συγκεντρώνοντας χιλιάδες σχόλια και κοινοποιήσεις.

 

 

Αν το βίντεο δεν αποτελεί κάποιου είδους φάρσα, το κόστος για την μικρή βουτιά του εξοπλισμού θα κοστίσει περίπου 6.000 ευρώ: 4.000 ευρώ για έναν μεταχειρισμένο Canon EF500mm f/4L IS και άλλα 1.700 ευρώ για μία μεταχειρισμένη Canon της σειράς 5D.

Όπως φαίνεται όμως από τα σχόλια του βίντεο, μάλλον πρόκειται για φάρσα. Χρήστες του DIYP σχολιάζουν συγκεκριμένα πράγματα που δείχνουν ότι το βίντεο είναι "πλαστό". 

Συγκεκριμένα: Ο φωτογράφος φαίνεται ότι είναι ντυμένος για βουτιά, η πτώση του εξοπλισμού στην πισίνα δεν πείθει ότι είναι τυχαία, ο συγκεκριμένος φακός (500mm) είναι πολύ κοντά για την χρήση του και τέλος, ότι μετά τη βουτιά, ο εξοπλισμός φαίνεται να επιπλέει αντί να βυθίζεται.

Όπως και να έχει, η θέα ενός εξοπλισμού να πέφτει σε νερό είναι από τις χειρότερες εικόνες για κάποιον φωτογράφο..

 

Πηγή: PetaPixel