Οι γυάλινες σφαίρες έχουν γίνει λίγο "της μόδας" και πλέον δεν αποτελούν κάποια φοβερά πρωτότυπη ιδέα. Ωστόσο, δεν βλέπεις και κάθε μέρα φωτογραφίες του γαλαξία σαν και αυτή.

Ο φωτογράφος και αστρονόμος Juan Carlos Munoz σκέφτηκε να δοκιμάσει να καταγράψει τον γαλαξία μας μέσα από μια γυάλινη σφαίρα.

«Πήγα στο Paranal Observatory για μια αστρονομική παρατήρηση και αποφάσισα να δοκιμάσω την κρυστάλλινη σφαίρα ως φακό αστροφωτογραφίας», όπως αναφέρει και ο ίδιος. «Το έβαλα στα κιγκλιδώματα ενός από τους διαδρόμους στο Paranal residencia και έβαλα το τρίποδο και την κάμερα κάτω από αυτό, υπό γωνία τέτοια ώστε ο Γαλαξίας να είναι ορατός μέσα από την μπάλα».

 

Για την λήψη χρησιμοποιήσε μια Canon 6D με έναν φακό Rokinon 24mm, f/4, 30s, 6400 Iso.


«Έπρεπε να αποφασίσω ποιο διάφραγμα θα χρησιμοποιήσω, μετά από μερικές προσπάθειες επέλεξα f/4», λέει ο Munoz. «Οι μικρότεροι αριθμοί f απέδωσαν ένα πολύ μικρό βάθος πεδίου, η άκρη της σφαίρας ήταν πολύ θολή, και το bokeh των αστεριών ήταν πολύ μεγάλο καθιστώντας δύσκολο να διακρίνει κανείς τον Γαλαξία. Μεγαλύτεροι αριθμοί f επέτρεψαν πολύ λίγο φως μέσα, και επίσης έκανε το bokeh στο παρασκήνιο μικρότερο από όσο ήθελα».

 

Για να δείτε περισσότερο φωτογραφικό υλικό από τον Juan Carlos Munoz επισκεφτείτε το Instagram, Flickr, 500px άλλα και την προσωπική του ιστοσελίδα.