Οι Η.Π.Α ζουν αδιαμφισβήτητα τις μεγαλύτερες εσωτερικές αναταραχές των τελευταίων ετών, ύστερα από τη δολοφονία του George Floyd από αστυνομικό στις 25 Μαίου. Εκατοντάδες πολίτες διαδηλώνουν σε πολλές πολιτείες κατά της κατάχρησης εξουσίας από την αστυνομία, ωστόσο υπάρχουν πολλές εκρήξεις βίας τόσο από τους αστυνομικούς, όσο και από τους διαδηλωτές. Σε μία τέτοια ακραία περίπτωση, μία φωτορεπόρτερ τυφλώθηκε από πλαστική σφαίρα που δέχτηκε από αστυνομικούς την ώρα που κάλυπτε τις συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στην πολιτεία της Μινεσότα.

 

 

Σύμφωνα με τους New York Times, η Linda Tirado, μία freelancer φωτογράφος, ακτιβίστρια και συγγραφέας, πυροβολήθηκε στο πρόσωπο από πλαστική σφαίρα, όπως πιστεύει η ίδια. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην εφημερίδα "προσπαθώντας να αποφύγω κάποια δακρυγόνα, η μάσκα που προστάτευε το πρόσωπο μου έφυγε. Έψαχνα για την επόμενη λήψη, κατέβασα την κάμερα για μία στιγμή και μετά το πρόσωπό μου εξερράγη. Αμέσως ένιωσα το αίμα και φώναζα είμαι δημοσιογράφος, είμαι δημοσιογράφος!"

 

 

Μετά το χτύπημα, η Tirado μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο από ομάδα διαδηλωτών, όπου εγχειρίστηκε και δυστυχώς έχασε την όραση της από το αριστερό μάτι. Η φωτογράφος ωστόσο αυτοσαρκάζεται λέγοντας ότι ευτυχώς φωτογραφίζει με το δεξί μάτι.

Ιστορίες σαν και αυτή επαναλαμβάνονται συνεχώς αυτές τις μέρες στις Η.Π.Α, με δημοσιογράφους να δέχονται επιθέσεις και από την αστυνομία και από διαδηλωτές. Δεν πρέπει να ξεχνάμε φυσικά και τα αντίστοιχα περιστατικά που έχουν συμβεί κατά καιρούς και στη χώρα μας. 

 

Πηγές: PetaPixel, The New York Times