Όπως ανακοίνωσε το περιοδικό Photonet μέσα από το website του, ετοιμάζει μία νέα σειρά άρθρων στα έντυπα τεύχη του περιοδικού.

Τα περισσότερα από τα κείμενα προέρχονται από το βιβλίο «Η Φωτογραφία ως Τέχνη» τα οποία επιμελείται ο Ανδρέας Κατσικούδης. 

 

Φωτό: Ανδρέας Κατσικούδης

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του περιοδικού αναφέρει:

"Στη νέα αυτή σειρά άρθρων επιδίωξη είναι μέσα από σύντομα θεωρητικά κείμενα να αναλύσουμε τις βασικές θέσεις που διαμορφώνουν και τις ανάλογες αισθητικές  των διαφόρων ειδών καλλιτεχνικής φωτογραφίας, με απλά λόγια και με στόχο πάντα το φωτογράφο που διαβάζει αυτό το περιοδικό και ψάχνει έμπνευση για τη δουλειά του. Όποια κι αν είναι η δουλειά του, κάθε φωτογράφος μπορεί να κερδίσει με ιδέες, αισθητικές, θέματα από τις καλύτερες στιγμές της φωτογραφικής τέχνης. Μην ξεχνάμε πόσο έξυπνα και μεθοδικά αντιγράφουν την καλλιτεχνική φωτογραφία εδώ και δεκαετίες τα πιο εμπορικά είδη της εφαρμοσμένης φωτογραφίας: η μόδα και η διαφήμιση…"

Επίσης θα παρουσιάζονται βιβλία φωτογραφίας (κυρίως θεωρητικά) που έχουν κυκλοφορήσει στα ελληνικά κι αγγλικά και μπορούν να αποτελέσουν πραγματικά έμπνευση για το φωτογράφο που θέλει να είναι πρωτότυπος και δημιουργικός.

Τα περισσότερα από τα κείμενα θα προέρχονται (προσαρμοσμένα για το περιοδικό) από το βιβλίο μου "Η Φωτογραφία ως Τέχνη"!

Εμείς αναμένουμε το προσεχές τεύχος για να δούμε το πρώτο άρθρο! Εσείς;