Η Canon εκτός από την παρουσίαση του νέου all-around φακού προχώρησε και στην παρουσίαση των νέων compact μηχανών, PowerShot G7 X III και PowerShot G5 X Mark II. Από την ονομασία τους φαίνεται πως είναι ήρθαν θα διαδεχθούν τις PowerShot G7 X II και G5 X.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά έχουν αρκετά κοινά. Τα δύο νέα μοντέλα φέρουν έναν 20MP 1" CMOS sensor και τον DIGIC 8 επεξεργαστή. Μπορούν να βγάλουν φωτογραφίες με μέγιστη ταχύτητα 20fps ενώ η μέγιστη τιμή του ISO φτάνει τα 12.800. Η καταγραφή βίντεο γίνεται σε ανάλυση 4K στα 30fps.

 

 

Σχεδιαστικά οι δύο μηχανές δεν έχουν ιδιαίτερες διαφορές καθώς διαθέτουν μια περιστρεφόμενη οθόνη κατά 180°, καθώς και συνδέσεις Wi-Fi, Bluetooth και USB-C.

Αυτά ήταν τα κοινά τους τεχνικά χαρακτηριστικά και πιο συγκεκριμένα η Canon PowerShot G7 X III έχει ονομαστεί από τους κατασκευαστές ως μία επόμενης γενιάς vlogging κάμερα καθώς μέσα από τις ασύρματες συνδέσεις επιτρέπει το live video σε YouTube. Επίσης ο φακός της είναι ένας 24-100mm με f1.8-2.8 και με οπτικό σταθεροποιητή.

 

 

Η PowerShot G5 X Mark II, που είναι η πιο ακριβή από τις δύο, διαθέτει ένα OLED ηλεκτρονικό σκόπευτρο 2.36 million-dot. Επίσης ο φακός που φέρει είναι ένας 24-120mm με f2.8-2.8 και οπτικό σταθεροποιητή εικόνας.

 

 

Η κυκλοφορία τους θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα με την PowerShot G7 X III να κοστίζει 750$ και η PowerShot G5 X Mark II να έχει κόστος 900$.

 

Φωτογραφίες

PowerShot G7 X III

 

 

 

PowerShot G5 X Mark II