Ως καινούριο μέλος στο χώρο της διαδικτυακής γραφής και συγκεκριμένα της ιστοσελίδας Photo Contest, αποφάσισα να δημιουργήσω μια δική μου κατηγορία άρθρων.

Η κατηγορία αυτή εγκαινιάστηκε την προηγούμενη βδομάδα με το πρώτο άρθρο της σειράς. Σε αυτή τη σειρά δεν θα εστιάζουμε μόνο στην εικόνα, αλλά και στο βιογραφικό του εκάστοτε φωτογράφου, ο οποίος πολλές φορές χάνεται ή πνίγεται μέσα στην επιτυχία μιας εικόνας του.

 

Bruce McBroom, 1976

Στο δημοφιλές πόστερ, η Φάρα Φόσετ παρουσιάζεται σε μια εποχή που ήταν ακόμα άγνωστη: δεν είχε καν υπογράψει στους «Αγγέλους του Τσάρλι», αλλά είχε εμφανιστεί απλώς σε μερικά διαφημιστικά. Ο ατζέντης της προσέλαβε τον φωτογράφο Bruce McBroom να την απαθανατίσει με μπικίνι, μία φωτογράφιση που έλαβε χώρα στο σπίτι της ηθοποιού και του συζύγου της Lee Majors, στην Καλιφόρνια.

Το 1976, η 29χρονη τότε Φόσετ, έφτιαξε μόνη της τα μαλλιά της, μακιγιαρίστηκε και φόρεσε ένα κόκκινο, ολόσωμο μαγιό. Μετά τη φωτογράφιση, επέλεξε τις έξι καλύτερες πόζες, ανάμεσα στις οποίες ήταν και η εικόνα που έμελλε να απογειώσει την καριέρα της! Το χαμόγελο, τα λαμπερά μαλλιά και το προκλητικό ντεκολτέ, ήταν μερικά από τα χαρακτηριστικά που έκαναν το πόστερ αυτό ανάρπαστο. Συνολικά πουλήθηκαν 20 εκατομμύρια αντίτυπα και μέχρι σήμερα αποτελεί μία από τις πιο αναγνωρίσιμες φωτογραφίες στον κόσμο.

 

 

Ο Bruce McBroom αποφοίτησε από το Τμήμα Φωτογραφίας του Κολεγίου του Λος Άντζελες και εργάστηκε ως μαθητευόμενος στο Sid Avery στο Χόλιγουντ. Ήταν επίσης φωτογράφος στο Σώμα Στρατού των Η.Π.Α. Ως ελεύθερος φωτογράφος, κάλυψε τη σκηνή Rock & Roll και τη δεκαετία του 1960 μπροστά από τον φακό τους πέρασαν τεράστια ονόματα του χώρου όπως οι Beatles, ο Jimi Hendrix, η Janis Joplin και οι Doors.

 

 

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του εργάστηκε επίσης για αρκετά μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο. Στα πολυάριθμα κινηματογραφικά έργα του περιλαμβάνονται ο Νονός II, 10, Ε.Τ., 48 Ώρες, Δίδυμα, Το κυνήγι για τον Κόκκινο Οκτώβριο, Πινακίδες της Πόλης, Στη Γραμμή της Φωτιάς και Η Μετάβαση στην Αμερική.

 

 

Η διασημότερη, όμως, φωτογραφία του είναι πιθανότατα αυτή της Φόσετ. Για περισσότερες κινηματογραφικές εικόνες στις οποίες εμπλέκεται ο Bruce McBroom, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά εδώ.

Προσωπικά, ψάχνοντας την βιογραφία του, έμεινα έκπληκτος με τις κινηματογραφικές παραγωγές με τις οποίες έχει συνεργαστεί. Γνώριζα την φωτογραφία της Φοσετ, ήξερα όλες τις κινηματογραφικές ταινίες που δούλεψε, αλλά ποτέ δεν ήξερα ότι επρόκειτο για τον ίδιο άνθρωπο!