Η Red Bull γιορτάζει για άλλη μια χρονία τις καλύτερες φωτογραφίες με extreme sports στον κόσμο, με τον 17ο ετήσιο Red Bull Illume Image Quest. Για πρώτη φορά στην ιστορία του διαγωνισμού, μια γυναίκα φωτογράφος ανακηρύχθηκε νικήτρια στην γενική κατηγορία.


Η Αυστραλιανή φωτογράφος Krystle Wright πήρε τη μεγάλη νίκη για την όμορφη εικόνα της ορειβάτισσας Angela VanWiemeersch, τη στιγμή που έκανε αναρρίχηση μέσα στο Long Canyon της Γιούτα.

 

Φωτογράφος: Krystle Wright

 

Η Ράιτ ήταν συγκινημένη όταν μίλησε για τη νίκη της, η οποία ήρθε μετά την αξιολόγηση της δουλειάς της από μια ομάδα με πάνω από 50 κριτές. «Αυτό είναι καταπληκτικό. Ήθελα να κερδίσω τη θέση μου σε αυτόν τον κλάδο και η δουλειά μου να αναγνωριστεί», συμπληρώνει «Το Red Bull Illume είναι η μόνη πλατφόρμα που αναγνωρίζει πραγματικά αυτό που κάνουμε».

Εκτός από την Ράιτ, άλλοι εννέα φωτογράφοι ξεχωρίσαν για τη δουλειά τους σε διάφορες κατηγορίες. Μια απο αυτές είναι η πολύχρωμη φωτογραφία του Lorenz Holder με τον ποδηλάτη BMX Senad Grosic να κάνει ένα κόλπο μέσα σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων σε παστέλ χρώματα στην Ισπανία.

 

Νικητής κατηγορίας: Sölden

Φωτογράφος: Lorenz Holder

 

Νικητής κατηγορίας: Emerging with Canon

Φωτογράφος: Gonzalo Robert Parraguez

 

Επίσης η Red Bull μαζί με όλους τους νικητές θα δημιουργήσει μια μοναδική έκθεση η οποία θα ξεκινήσει από το Sölden της Αυστρίας. Στην συνέχεια θα ταξιδέψει στη Γερμανία και στο Hangar-7 του Σάλτσμπουργκ!.

 

Νικητής κατηγορίας: Energy

Φωτογράφος: Ted Grambeau

 

Νικητής κατηγορίας: Creative

Φωτογράφος: Delphin Montessuit

 

Nικητής κατηγορίας: COOPH

Φωτογράφος: Ross Taylor

 

Νικητής κατηγορίας: Radiant Photo

Φωτογράφος: Jb Liautard

 

Νικητής κατηγορίας: RAW

Φωτογράφος: Léo Grosgurin

 

Νικητής κατηγορίας: Instagram

Φωτογράφος: Yhabril Moro

 

Νικητής κατηγορίας: Instagram Reels