Υπάρχουν πολλά είδη φωτογράφων τα οποία ορίζονται είτε με βάση τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούν, είτε κάποια κολλήματα που μπορεί να έχουν. 

Φυσικά θα προσεγγίσουμε αυτά τα είδη φωτογράφων με χιούμορ και σαρκασμό! Εάν παραλείψαμε κάποιο, μη διστάσετε να μας το πείτε στα σχόλια!

Για να δούμε μερικά από αυτά τα είδη:

 

Ο Νικονάκιας

Τραβάει αποκλειστικά και μόνο και μηχανές Nikon και φακούς Nikkor. Παρουσιάζει συμπτώματα αλλεργίας όταν έρχεται σε επαφή με άλλες μάρκες φωτογραφικών μηχανών, ιδιαίτερα της Canon. Πάνω στο γραφείο του υπάρχει πάντα μια κούπα σε σχήμα φακού Nikkor, από την οποία πίνει κάθε πρωί τον καφέ του. Στη ντουλάπα του υπάρχει μια μάυρη μπλούζα με το κλασσικό μότο "I AM ____" το οποίο χρησιμοποιεί η Nikon για κάθε μοντέλο της, στην οποία έχει προσθέσει στο τέλος το όνομά του. Ακόμη, κάθε χρόνο στα γενέθλιά του, η τούρτα του έχει τη μορφή μίας Nikon DSLR φωτογραφικής μηχανής.

 

Ο Κανονάκιας

Προτιμά να αυτοαποκαλείται "Κανονικός". Τραβάει, φυσικά, μόνο με μηχανές και φακούς Canon και παρουσιάζει την αντίστοιχη αλλεργία όταν πλησιάζει προϊόντα της Nikon. Υπερήφανος κατακτητής της κορυφής του φωτογραφικού εμπορίου για μία ακόμη χρονιά. Κάθεται μπροστά από την τηλεόρασή του, με μια κούπα-φακό της Canon στο χέρι, βλέποντας αγώνες και παρατηρώντας περήφανα όλους αυτούς που τραβάνε φωτογραφίες με τους λευκούς φακούς γύρω από το γήπεδο.

 

Ο Mirrorless γκουρού

"Το μέγεθος μετράει" για κάποιον που ανήκει σε αυτή την κατηγορία, καθώς όσο μικρότερη... τόσο το καλύτερο! Θεωρεί ότι η εποχή των DSLR φτάνει στο τέλος της και έχει ήδη εφοδιαστεί με την καλύτερη mirrorless της αγοράς. Αν τυχόν ανοίξεις συζήτηση μαζί του, θα σου πει ότι οι DSLR είναι σαν τη βιντεοκασέτα που μετά ήρθε το DVD ή σαν το κάρο που αντικαταστάθηκε από το αυτοκίνητο. Α! Και μην τυχόν τολμήσεις να παραπονεθείς για το ηλεκτρονικό σκόπευτρο μπροστά του.

 

Ο Σταθερός

Θεωρεί ότι οι φακοί με ζουμ είναι για τους τεμπέληδες. Ανοίγοντας τη φωτογραφική του τσάντα, θα δεις (μόνο) σταθερούς φακούς, κάθε εστιακού μήκους! Έναν 14άρη, έναν 35άρη, έναν 50άρη, έναν 85άρη... κι άλλη μία τσάντα πιο δίπλα για τους υπόλοιπους φακούς! Δεν αρκείται στους κλασσικούς φακούς της Canon ή της Nikon, αλλά επεκτείνει την γκάμα του με Carl-Zeiss, Leica κλπ.

 

Ο Ζουμαριστός

Πρόκειται για το αντίπαλο δέος τού Σταθερού, καθώς στην τσάντα του θα βρεις μόνο ζουμ φακούς, από υπερ-ευρυγώνιους μέχρι τηλεφακούς. Για αρκετό καιρό είχε μια αφίσα πάνω από το κρεβάτι του, με τον 28-300mm της Nikon, αλλά πρόσφατα την αντικατέστησε με μία που απεικονίζει τον 18-400mm της Tamron. Ζει για τη στιγμή που θα κατασκευαστεί ο απόλυτος φακός 8-600mm με f/1.

 

Ο Mobile Photographer

Τραβάει φωτογραφίες μόνο με το κινητό του τηλέφωνο και αδυνατεί να καταλάβει για ποιο λόγο κουβαλάνε οι υπόλοιποι φωτογράφοι όλο αυτόν τον εξοπλισμό. Δε χρησιμοποιεί ποτέ τον υπολογιστή του για να επεξεργαστεί τις φωτογραφίες που τραβάει, καθώς όλη η διαδικασία γίνεται εξ' ολοκλήρου στο κινητό του. Έχει κατεβάσει κάθε φωτογραφικό app που κυκλοφορεί στην αγορά και του αρέσει να αποτυπώνει κάθε του στιγμή τής ημέρας με κάθε δυνατό τρόπο, καθώς έχει ανά πάσα στιγμή πάνω του ένα κιτ με εξαρτήματα για την κάμερα του κινητού.

 

O iPhoneographer

Υποκατηγορία του Mobile Photographer. Τραβάει φωτογραφίες μόνο με iPhone και κάθε συσκευή στο σπίτι του έχει πάνω της το χαρακτηριστικό μηλαράκι. Α! Ας μην ξεχάσουμε και το αυτοκόλλητο στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του με το λογότυπο της Apple.

 

Ο Androidographer

Αντίπαλο δέος του iPhoneographer και γενικά φανατικός εχθρός κάθε Apple συσκευής. Φωτογραφίζει αποκλειστικά με κινητό που τρέχει λογισμικό Android και αναρωτιέται για ποιο λόγο πετάει κάποιος λεφτά για να πάρει ένα iPhone όταν οι δυνατότητές τους είναι εμφανώς κατώτερες. Επίσης, του αρέσει να κοροϊδεύει την 4:3 αναλογία των iPhoneographers η οποία δεν φαίνεται ωραία στην 16:9 αναλογία τής οθόνης τους.

 

Εσύ; Σε ποιά ή ποιές από τις παραπάνω κατηγορίες ανήκεις; Γράψε μας στα σχόλια από κάτω!