Η Adobe προσθέτει την τεχνητή νοημοσύνη (AI), με το όνομα Firefly, απευθείας στο Photoshop, επιτρέποντας μια νέα λειτουργία Generative Fill που μπορεί να επεκτείνει εικόνες ή να αφαιρέσει αντικείμενα, παρέχοντας στην AI πρόσβαση στη δύναμη και την ακρίβεια του Photoshop.

Το Firefly είναι αυτό που η Adobe αποκαλεί τη γεννητική της τεχνητής νοημοσύνης - βασικά η απάντησή της στο Midjourney. Η χρήση του Firefly σε συνδυασμό με τα κύρια εργαλεία του Photoshop παρέχουν πολλά περισσότερα από μία απλή δημιουργία εικόνων.

 

 

Η νέα λειτουργία στην οποία επικεντρώνεται κυρίως η Adobe ονομάζεται "Generative Fill" και στη θεωρία, μοιάζει με αυτό που το DALL-E της OpenAI αποκαλεί "outpainting". Συνολικά, η λειτουργία αυτή αντιστοιχίζει αυτόματα προοπτική, φωτισμό και στυλ σε μια εικόνα και την επεκτείνει ή αφαιρεί περιεχόμενο από αυτήν σε λίγα δευτερόλεπτα.

 

 

"Δημιουργήστε νέο περιεχόμενο και εξερευνήσετε γρήγορα διάφορες δημιουργικές πιθανότητες, χωρίς να επηρεάζετε την αρχική σας εικόνα", δηλώνει η εταιρεία. "Εξετάστε εκτός των συνηθισμένων ιδεών, σχεδιάστε διάφορες έννοιες και δημιουργήστε ατέλειωτες παραλλαγές υψηλής ποιότητας περιεχομένου τόσο γρήγορα όσο πληκτρολογείτε."

Σε πολλά από τα παραδείγματα, είναι εύκολο να μην παρατηρηθούν αρχικά οι επεκτεθείσες περιοχές της εικόνας. Μόνο μετά από μία πιο προσεκτική ματιά είναι προφανές ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ της αρχικής εικόνας και αυτής που δημιουργήθηκε με το Generative Fill. Ωστόσο, υπάρχουν και μερικά παραδείγματα που φαίνονται πολύ ξεκάθαρα ότι έχουν τροποποιηθεί, οπότε είναι προφανές ότι η AI έχει μεικτή επιτυχία σε αυτό το αρχικό στάδιο.

 

 

Αυτή δεν είναι η μόνη λειτουργία που φέρνει το Firefly στο Photoshop. Η Adobe παρουσίασε επίσης μια "Περιβαλλοντική Γραμμή Εργασιών" που μπορεί να επιλέγει και να μάσκαρει ένα θέμα έξυπνα με το πάτημα ενός κουμπιού. 

Ένα νέο εργαλείο "Αφαίρεσης" που μας επιτρέπει να επιλέγουμε ένα αντικείμενο και να το αφαιρούμε αμέσως, και ένα σύνολο "Προεπιλογών Προσαρμογής" που μπορούμε να επεξεργαζόμαστε αυτόματα μια φωτογραφία ώστε να ταιριάζει σε ένα συγκεκριμένο στυλ.

 

 

"Η Adobe αναπτύσσει και εφαρμόζει όλες τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης με προσέγγιση προσανατολισμένη στον πελάτη και σύμφωνα με τις αρχές ηθικής της AI για να διασφαλίσει διαφάνεια του περιεχομένου και των δεδομένων. Η Generative Fill υποστηρίζει τα "Content Credentials", διαδραματίζοντας ένα ουσιαστικό ρόλο στο να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι γνωρίζουν εάν ένα κομμάτι περιεχομένου δημιουργήθηκε από ανθρώπινο έργο, από AI ή από επεξεργασία της AI", υποστηρίζει η εταιρεία.

Η λειτουργία Generative Fill του Adobe Photoshop είναι διαθέσιμη σήμερα ως beta έκδοση για υπολογιστή και θα γίνει διαθέσιμη για γενική χρήση κάποια στιγμή στο δεύτερο εξάμηνο του 2023.