Τον Δεκέμβρη που μας πέρασε, το Εθνικό Μουσείο Ιστορίας στο Λονδίνο ανακοίνωσε τους 100 φιναλίστ, από τις 49.000 συνολικά φωτογραφίες που πήραν μέρος στον διαγωνισμό για τον καλύτερο φωτογράφο άγριας φύσης του 2020.

Από τους 100 φιναλίστ, οι κριτές διάλεξαν 25 φωτογραφίες, οι οποίες τέθηκαν προς ψηφοφορία για την ανάδειξη των 5 καλύτερων. Να αναφέρουμε ότι ο φετινός νικητής, ο Robert Irwin, αναδείχθηκε μέσω 55.000 ψήφων από όλο τον κόσμο.

Ας δούμε τις καλύτερες φωτογραφίες, βάση κοινού, για το 2020:

 

"Bushfire" / Robert Irwin. "Μία "γραμμή" φωτιάς αφήνει πίσω της την καταστροφή στις δασικές εκτάσεις της Αυστραλίας"

 

"The last goodbye" / Ami Vitale. O Joseph Wachira ηρεμεί τον Sudan, τον τελευταίο αρσενικό βόρειο λευκό ρινόκερο του πλανήτη, λίγα λεπτά προτού πεθάνει στην Κένυα. 

 

"Hare ball" / Andy Parkinson. Ο Andy πέρασε 5 εβδομάδες παρατηρώντας λαγούς του βουνού. στα Highlands της Σκωτίας. Στην φωτογραφία, ένα μικρό θηλυκό σε μία απόλυτα συμμετρική στάση.

 

"Close encounter" / Guillermo Esteves. Ελάφι στο Grand Teton National Park των ΗΠΑ προσεγγίζει αυτοκίνητο μέσα στο οποίο υπάρχει ένας "ανήσυχος" σκύλος.

 

"Drey dreaming" / Neil Anderson. Δύο κόκκινοι σκίουροι (μόνο ο ένας φαίνεται στη λήψη) βρήκαν ζεστασιά σε ένα αυτοσχέδιο κουτί που ο Neil είχε τοποθετήσει σε ένα από τα πεύκα κοντά στο σπίτι του στα Highlands της Σκωτίας.