Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου ανακοίνωσε τους νικητές από τον διαγωνισμό Wildlife Photographer of the Year για το 2023. Οι φωτογράφοι μέσα από τους φακούς τους, αποτυπώνουν την ευαισθησία, την ενέργεια τη θαυμαστή ομορφιά της φύσης αλλά και τις επιπτώσεις που έχει ο πλανήτης μας από την υπερθέρμανση, καθώς και τη βαρβαρότητα που βιώνουν τα ζώα από τους ανθρώπους.

Μέσα από τις σχεδόν 50.000 υποβληθείσες φωτογραφίες μια είναι αυτή που ξεχώρισε το κοινό και όχι άδικα! Ο φωτογράφος Nima Sarikhani απαθανάτισε μια πολική αρκούδα να κοιμάται κουλουριασμένη πάνω σε ένα κομμάτι πάγου. Κερδίζοντας με ρεκόρ 75.000 ψήφων την κατηγορία People’s Choice Award.

Ο διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, Douglass Gurr, κατά την απονομή των φετινών βραβείων σημείωσε: «Είναι μια φωτογραφία του προκαλεί τη σκέψη. Είναι μια έντονη υπενθύμιση του αναπόσπαστου δεσμού μεταξύ ενός ζώου και του βιοτόπου του, και χρησιμεύει ως οπτική αναπαράσταση των επιζήμιων επιπτώσεων της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της απώλειας βιοτόπων».

 

 

Ο φωτογράφος Nima Sarikhani αναφέρει: «Είναι μεγάλη μου τιμή που κέρδισα το φετινό People’s Choice Award. Αυτή η φωτογραφία έχει προκαλέσει έντονα συναισθήματα σε πολλούς από αυτούς που την έχουν δει. Ενώ η κλιματική αλλαγή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε, ελπίζω ότι αυτή η φωτογραφία εμπνέει επίσης ελπίδα, υπάρχει ακόμα τρόπος να διορθωθεί το χάος που έχουμε προκαλέσει».

Απολαύστε τις μοναδικές φωτογραφίες που ακολουθούν.

 

 

Αυτές ήταν μερικές από τις καλύτερες λήψεις του διαγωνισμού. Πως σας φάνηκαν; Πείτε μας στα σχόλια!