Μπορεί να έχουμε 2024, αλλά το φιλμ είναι ακόμη εδώ! Και όχι άδικα, καθώς προσφέρει μια ιδιαίτερη “ζεστασιά” που δύσκολα μπορείς να πετύχεις μέσα από μια επεξεργασία. 

Ο AS International Film Photography Awards είναι ένας παγκόσμιος διαγωνισμός φωτογραφίας ο οποίος πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο για επαγγελματίες άλλα και ερασιτέχνες φωτογράφους που ασχολουνται με την αναλογκη φωτογραφια.

Στο διαγωνισμο γίνονται δεκτές έγχρωμες ή ασπρόμαυρες ταινίες, στιγμιαίο φιλμ, κολλώδιο και άλλες εναλλακτικές τεχνικές. Οι φωτογραφίες διακρίνονται μέσα απο διάφορες κατηγορίες όπως: Architecture, Fine Art, Lifestyle, Nature, αλλά και πολλές ακόμη.

 

 

Φωτογράφος της χρονιά αναδείχτηκε η Cristina Fontsare από την Ισπανία. Η οποία μέσα από τη σειρά φωτογραφιών της έχει σκοπό να μας δείξει την παιδικότητα και την εφηβεία μέσα στο χρόνο.

Όπως αναφέρει και η ίδια: «Με ενδιαφέρουν εκείνες οι στιγμές μετάβασης από το ένα εξελικτικό στάδιο στο άλλο, τονίζοντας τον φανταστικό κόσμο της παιδικής ηλικίας που είναι αόρατο στο ενήλικο βλέμμα, την ομορφιά και την ευθραυστότητα της εφηβείας, τα φώτα και τις σκιές της ανάπτυξης, την προσαρμογή στη νέα αρχόμενη υποκειμενικότητα και τις ψυχολογικές αλλαγές που θα έρθουν και που θα σας απομακρύνουν από το κοντινότερο περιβάλλον σας.»

 

Μέσα στους νικητές, βρίσκονται και δυο Ελληνικές διακρίσεις, του Μιλτιάδη Ιγγλεζος και του Στέλιου Πιγουνάκη οι οποίοι έλαβαν συμμετοχή στις κατηγορίες Still life και Double Exposure αντίστοιχα.

Συγχαρητήρια και στους δυο για τη διάκριση!

 

Φωτογράφος: Miltiadis Igglezos

 

Φωτογράφος: Stelios Pigounakis

 

Ακολουθούν μερικές ακόμη φωτογραφίες που ξεχωρίσαμε και αξίζει να δείτε:

 

Φωτογράφος: Ayanah George

 

Φωτογράφος: Dominik Gottwald

 

Φωτογράφος: Hanshun Zhou

 

Φωτογράφος: Annemarie Van Buuren

 

Φωτογράφος: Lukasz Spychala

 

Φωτογράφος: Stefan Milev

 

Φωτογράφος: Noemi Szecsi

 

Φωτογράφος: Mark McCarty

 

Φωτογράφος: Aaryn Crews

 

Φωτογράφος: Nicola Doro

 

Φωτογράφος: Eliška Sky

 

Φωτογράφος: Bernarda Nibera Conič

 

Φωτογράφος: Erik Poppen

 

Φωτογράφος: David Campione

 

Φωτογράφος: Scofield Chan

 

Φωτογράφος: Blake Burton

 

Τις υπόλοιπες φωτογραφίες που διαγωνισμού θα βρείτε στην ιστοσελίδα του International Film Photography Awards.