Το Photonet και η NexusPublications ανακοίνωσαν πρόσφατα τη νέα Photonet Special Day. Την ημέρα που το ενδιαφέρον κάθε φωτογράφου εστιάζει στα προϊόντα και τα νέα γύρω από το imaging και τη φωτογραφία!

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος θα συμμετέχουμε ενεργά στο φωτογραφικό ραντεβού της Αθήνας! Πριν ένα χρόνο, στο 4ο Photonet Special Day είχαμε κάνει το πρώτο Photowalk της κοινότητάς μας. 

Θα χρειαστεί να κάνετε λίγο υπομονή μέχρι να σας ανακοινώσουμε ολοκληρωμένα και τις φετινές δράσεις μας!

 

 

Μέχρι τότε, σας παραθέτουμε το σχετικό δελτίο τύπου της έκθεσης όπως ακριβώς δημοσιεύθηκε από τους συντάκτες του περιοδικού:

Το νέο ραντεβού με την ενημέρωση, για ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους, είναι στον Πολυχώρο Trii Art Hub (Δράκου 9, Κουκάκι) απέναντι από το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και κοντά στο Μουσείο της Ακροπόλεως, σε απόσταση λίγων μόνο μέτρων από τη στάση του Μετρό Συγγρού – Φιξ. 

Ακολουθώντας πιστά τα βήματα της εξαιρετικά επιτυχημένης περσινής διοργάνωσης στην Αθήνα το 5ο Photonet Special Day συνδυάζει τη συμμετοχή εταιριών με τη φιλοξενία επιλεγμένων φωτογραφικών ομάδων, οι οποίες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά των μελών τους και να έρθουν σε επαφή με το ευρύ κοινό, στα πλαίσια της γενικότερης σχετικής εκστρατείας που έχει ξεκινήσει από το Photonet.

 

Τι θα δουν οι επισκέπτες 

Γενικός στόχος των Photonet Special Days είναι να προσφέρουν ενημέρωση για το imaging σε ολόκληρη την Ελλάδα, δίνοντας την ευκαιρία στις εταιρίες που συμμετέχουν να αναδείξουν όλα τα νέα προϊόντα και υπηρεσίες τους στο κοινό της κάθε διοργάνωσης που περιλαμβάνει τόσο τους επαγγελματίες του Imaging (φωτογράφοι, βιντεολήπτες κ.λπ.) όσο και όλους τους δραστήριους ερασιτέχνες – prosumers φωτογράφους.

Στο φετινό event της Αθήνας, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά (touch & feel) τα τελευταία μοντέλα των σημαντικότερων εταιριών του Imaging και παράλληλα να έχουν μια μοναδική δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με τα στελέχη αυτών, προκειμένου να έχουν αναλυτικές απαντήσεις σε οποιαδήποτε απορία τους.

Επιπρόσθετα, σε συνέχεια των παραπάνω, από τις 11πμ και μετά (ανά μία ώρα) θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν παρουσιάσεις από Nikon (11πμ) Canon (12:30μμ) και Fujifilm (2μμ) όπου θα ακούσουν αναλυτικά όλα τα τελευταία νέα των κορυφαίων ονομάτων του χώρου.

 

Συμμετοχές εταιριών

 

Παρουσίαση Θανάση Σταυράκη

Ο εκλεκτός συνεργάτης μας, επικεφαλής φωτορεπόρτερ του Associated Press στην Αθήνα, έχει ετοιμάσει μια μοναδική ομιλία με θέμα «Πώς δημιουργείται μια ιστορία φωτορεπορτάζ», η οποία θα ξεκινήσει στις 4μμ.

Τρία διαφορετικά σε σύλληψη και εκτέλεση projects του δημιουργού θα αποτελέσουν τους βασικούς πυλώνες της ομιλίας του:

 

 

Το πρώτο είναι αφιερωμένο στην ελληνική Προεδρική Φρουρά και αποτελεί δείγμα του πώς μπορεί να δημιουργηθεί ένα portfolio με υλικό «από την διπλανή μας πόρτα». Το δεύτερο προέκυψε ως ανάγκη να γεμίσουν οι ατελείωτες ώρες αναμονής στα αεροδρόμια της Ρωσίας για την κάλυψη του Παγκόσμιου Κύπελλου Ποδοσφαίρου 2018. Το τρίτο επιχειρεί να φέρει στο φως τις ζωές των ανθρώπων μιας περιοχής που ακόμα προσπαθεί να αποκτήσει στίγμα στον παγκόσμιο χάρτη. Πώς μπορεί να αντιμετωπίσει ο φωτογράφος τις πολλές και διαφορετικές προκλήσεις που κρύβονται πίσω από τόσο ετερόκλητες αποστολές; Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης θα λάβετε όλες τις απαντήσεις!

Η παρακολούθηση είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται εγγραφή για να εξασφαλίσετε την είσοδό σας στην ειδική αίθουσα ομιλιών του 5ου Photonet Special Day.

Οι διαθέσιμες θέσεις είναι περιορισμένες, συνεπώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής που θα βρείτε στο επίσημο site της nexusmedia.gr και πατήστε ΑΠΟΣΤΟΛΗ!

 

Workshop Βαγγέλη Δελέγκου

Ο γνωστός και καταξιωμένος φωτογράφος, συνεργάτης μας και δάσκαλος Φωτογραφίας Βαγγέλης Δελέγκος συνδυάζει την ευτυχή συγκυρία της επερχόμενης έκδοσης του νέου του βιβλίου, από την Nexus Publications AE, με τίτλο «Ταξιδιωτική Φωτογραφία, χωρίς μυστικά» με την παράδοση ενός ενδιαφέροντος και ποιοτικού workshop που φέρει τον ίδιο τίτλο, και θα ξεκινήσει στις 6μμ.

O δημιουργός θα μιλήσει για όλα εκείνα τα μικρά ή μεγάλα «μυστικά» που αποκόμισε, διαπίστωσε και σταχυολόγησε ταξιδεύοντας και δουλεύοντας υπό εύκολες ή δύσκολες συνθήκες, πραγματοποιώντας αποστολές για μεγάλα περιοδικά και πρακτορεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, τα τελευταία 25 χρόνια.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να λύσουν όλες τις απορίες τους για κάθε πιθανή τεχνική, κάθε αγαπημένη τους θεματολογία και κάθε εύκολο ή δύσκολο εμπόδιο που μπορεί να δημιουργήσουν οι αντίξοες καιρικές συνθήκες και οι δυσκολίες ενός μικρού ή μεγάλου ταξιδιού, καθώς και της απαθανάτισης ενός απαιτητικού τοπίου.

Θα υπάρξει συζήτηση για όλα τα είδη φωτισμού, για την προσέγγιση διαφορετικών θεμάτων, θα λυθούν απορίες σχετικά με τον εξοπλισμό, φωτογραφικό ή μη, θα δοθεί κυρίως έμφαση σε όλα αυτά που ένας επαγγελματίας φωτογράφος γνωρίζει και οφείλει να μοιραστεί με τους νέους συναδέλφους του και με ερασιτέχνες δημιουργούς κάθε βαθμίδας εμπειρίας.

Η παρακολούθηση έχει κόστος 10€, αν εγγραφείτε άμεσα, και 15€ (μόνο σε μετρητά) την ημέρα της διεξαγωγής του σεμιναρίου. Σε κάθε περίπτωση, απαιτείται εγγραφή για να εξασφαλίσετε την είσοδό σας στην ειδική αίθουσα ομιλιών του 5ου Photonet Special Day.

Οι διαθέσιμες θέσεις είναι περιορισμένες, συνεπώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής που θα βρείτε στο επίσημο site της nexusmedia.gr και πατήστε ΑΠΟΣΤΟΛΗ!

 

Ωράριο ομιλιών και παρουσιάσεων

  • 11πμ-12μμ: Παρουσίαση Nikon (είσοδος ελεύθερη)

  • 12:30μμ-1:30μμ: Παρουσίαση Canon (είσοδος ελεύθερη)

  • 2μμ-3μμ: Παρουσίαση Fujifilm (είσοδος ελεύθερη)

  • 3μμ-4μμ: Παρουσίαση Photo Contest (είσοδος ελεύθερη)

  • 4μμ-5μμ: Ομιλία Θανάση Σταυράκη (απαιτείται εγγραφή)

  • 6μμ-8μμ: Σεμινάριο Βαγγέλη Δελέγκου (απαιτείται εγγραφή)