Η Canon ανακοίνωσε την ανάπτυξη της νέας Full-Frame mirrorless Canon EOS R5 και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μία πολύ δυνατή μηχανή.

Η EOS R5 θα εξοπλίζεται με νέο αισθητήρα CMOS και θα είναι η πρώτη μηχανή της Canon η οποία θα διαθέτει σταθεροποιητή IBIS που θα μπορεί να συνεργαστεί με το σύστημα σταθεροποίησης των RF φακών.

 

Ο αριθμός των λήψεων ανά δευτερόλεπτο αγγίζει τα 20 καρέ με χρήση ηλεκτρονικού κλείστρου και τα 12 καρέ με χρήση του μηχανικού κλείστρου, ενώ η ανάλυση του βίντεο φτάνει έως!

 

 

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην Ιαπωνική εταιρεία «Έχουμε την πεποίθηση ότι η EOS Rθα αναστατώσει τη διεθνή αγορά των mirrorless και είμαστε ενθουσιασμένοι για την προοπτική των φωτογράφων και των κινηματογραφιστών που θα είναι σε θέση να καταγράφουν το περιεχόμενό τους, χρησιμοποιώντας αυτή τη εκπληκτική νέα συσκευή».

H νέα R5 θα διαθέτει διπλή υποδοχή για κάρτες μνήμης, καθώς και δυνατότητα αυτόματης μεταφοράς των λήψεων στη νέα πλατφόρμα image.canon.

 

 

Μαζί με την ανακοίνωση ανάπτυξης της EOS R5, η Canon ανακοίνωσε επίσης την ανάπτυξη, και την κυκλοφορία μέσα στο 2020, 7 φακών RF και 2 RF extenders 1.4x και 2x, μεταξύ των οποίων ο φακός RF 24-105mm F4-7.1 IS STM και ο RF 100-500mm F4.5-7.1 L IS USM.

 

 

 

 

Οι τιμές και η διαθεσιμότητα της Canon EOR R5, των φακών και των extenders δεν είναι ακόμα διαθέσιμες, ωστόσο η R5 θα υπάρχει στην έκθεση WPPI στο Las Vegas από τις 25 έως τις 27 Φεβρουαρίου.

Περισσότερες αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site της Canon