Η Canon ανακοίνωσε την ανάπτυξη της EOS R3, μίας επαγγελματικής mirrorless κάμερας με πρωτοποριακό σχεδιασμό, που θυμίζει ξεκάθαρα DSLR, η οποία απευθύνεται σε φωτογράφους αθλημάτων, άγριας φύσης, φωτορεπόρτερ και γενικότερα σε οποιοδήποτε είδος φωτογραφίας απαιτεί ταχύτητα στις λήψεις και την εστίαση

 

 

Η EOS R3 διαθέτει έναν νέο αισθητήρα stacked BSI CMOS σε σχεδίαση και κατασκευή της Canon και έναν επεξεργαστή απεικόνισης DIGIC X. Η δυνατότητα λήψης φωτογραφιών αγγίζει τα 30fps, ενώ το σύστημα εστίασης έχει αναβαθμιστεί με το σύστημα Dual Pixel CMOS AF II.

Το σύστημα εστίασης θα περιλαμβάνει ανίχνευση ματιών, κεφαλής και σώματος και η Canon αναφέρεται σε "πρωτοποριακή σχεδίαση για τον 21ο αιώνα, με το σύστημα AF με έλεγχο ματιών της Canon να προσφέρει ασυναγώνιστο έλεγχο της αυτόματης εστίασης."

 

 

Το σώμα της EOS R3 είναι εμπνευσμένο από τη σειρά EOS-1D, αφού διαθέτει την ενσωματωμένη λαβή που όλοι γνωρίζουμε από τις κορυφαίες DSLR μηχανές. Ωστόσο, το βάρος της R3 είναι "σημαντικά χαμηλότερο σε σχέση με τη σειρά EOS-1D", όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Canon. 

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή του σώματος προσδίδει προστασία και αντοχή της μηχανής στη σκόνη, στις σταγόνες νερού και γενικότερα στις σκληρές καιρικές συνθήκες, ενώ η ενσωματωμένη λαβή και το περισσότερο εμπρός μέρος της μηχανής φαίνεται να διαθέτει αντιολισθητικό υλικό, διαφορετικό από αυτό της σειράς 1D.

 

Συγκριτικό των Canon EOS R3 και Canon EOS 1D-X Mark III (τα μεγέθη των εικονιζόμενων προϊόντων διαφέρουν από το πραγματικό τους μέγεθος)

 

Ακολουθεί το βίντεο παρουσίασης της Canon EOS R3 από το επίσημο κανάλι της Canon στο YouTube. Περισσότερα χαρακτηριστικά, η τιμή και η διαθεσιμότητα της R3 στην αγορά δεν είναι ακόμα διαθέσιμα.