Η πολυαναμενόμενη έκθεση Image+TECH & Photovision 2019 ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Το Photo Contest για μία ακόμη φορά έδωσε ενεργά το παρών με το δικό του περίπτερο στο οποίο υποδεχτήκαμε όλους εσάς προκειμένου να σας γνωρίσουμε από κοντά, να ανταλλάξουμε απόψεις ή απλώς να μας πείτε ένα "γεια"!

Στα πλαίσια της 3ήμερης αυτής έκθεσης, ως κατεξοχήν φωτογραφική κοινότητα που πραγματοποιεί φωτογραφικούς διαγωνισμούς, δεν θα μπορούσαμε να μην πραγματοποιήσουμε μία αντίστοιχη δράση.

 

Η ιδέα

Αυτό που (προ)καλέσαμε, λοιπόν, εσάς να κάνετε ήταν να επισκεφθείτε το περίπτερο μας το Σάββατο 16:00 με 18:00 ή την Κυριακή από τις 14:00 έως τις 16:00 προκειμένου να πάρετε μέρος σε έναν live διαγωνισμό - πρόκληση! Και γιατί πρόκληση; Επειδή ο κάθε διαγωνιζόμενος είχε μπροστά του αυστηρά 4 λεπτά προκειμένου να καταφέρει να αποτυπώσει τη φωτογραφία που επιθυμούσε.

Μπροστά του βρισκόταν ένα μοντέλο, δύο φωτιστικές πηγές και μερικά βοηθητικά αντικείμενα (πχ. ένα πρίσμα) τα οποία ο διαγωνιζόμενος ήταν ελεύθερος να χρησιμοποιήσει σε συνδυασμό με τη φαντασία του, προκειμένου να καταφέρει να κάνει τη φωτογραφία του να ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες, μιας και όλοι οι διαγωνιζόμενοι φωτογράφιζαν το ίδιο θέμα εκείνη τη μέρα.

 

Τα βραβεία και ο χορηγός

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την εταιρεία AlbaPV, επίσημη αντιπρόσωπο της Manfrotto στην Ελλάδα, η οποία παρείχε τα δώρα για τους 3 μεγάλους νικητές, καθώς επίσης και τις φωτιστικές πηγές τις οποίες χρησιμοποίησαν οι συμμετέχοντες!

 

Οι νικητές

Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Αλέξανδρος Ποιμενίδης, ο οποίος ζήτησε από το μοντέλο να γυρίσει στο πλάι, τοποθετώντας παράλληλα το φως στο πλάι και δίνοντας τον απαραίτητο αέρα στο πίσω μέρος, προκειμένου στη συνέχεια -κατά το post process- να μπορέσει να πραγματοποιήσει την ιδέα που είχε σκεφτεί.

 

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ada Davari η οποία εκμεταλλεύτηκε το πρίσμα το οποίο είχε στη διάθεσή της, προκειμένου να δημιουργήσει μία εντυπωσιακή αντανάκλαση του μοντέλου, ενώ ταυτόχρονα έδωσε την απαραίτητη σημασία στον φωτισμό τού πορτραίτου.

 

Η τρίτη θέση ανήκει στον Νικόλαο Κοκοβλή, ο οποίος επιχείρησε πολύ πετυχημένα να χρησιμοποιήσει μια διαφορετική οπτική γωνία προκειμένου να ξεχωρίσει, δίνοντας ταυτόχρονα μεγάλο βάρος στο βλέμμα.

 

Πιο αναλυτική κριτική για τις φωτογραφίες αυτές μπορείτε να δείτε στο τελευταίο Photolive:

 

 

Ευχαριστίες

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους πήραν μέρος στον διαγωνισμό μας, καθώς επίσης και τα άτομα που συμμετείχαν σε αυτόν: Zion Wolde, Μαίρη Φούτρη, Φαίη Αλπά, Πηνελόπη Γερονικόλα, καθώς επίσης και τον Astor ο οποίος εκπροσωπούσε την ομάδα μας σε ρόλο instructor, βοηθώντας και συμβουλεύοντας τους διαγωνιζόμενους.