Λίγα λόγια για το διαγωνισμό

Ο διαγωνισμός "Greenery" ήταν ένας ακόμη Photonet - Photo Contest διαγωνισμός! Αυτό σημαίνει ότι ο διαγωνισμός έτρεξε σε συνεργασία με το περιοδικό Photonet και την Nexus Publications καθώς ως χορηγός στήριξε, προώθησε και βράβευσε τους νικητές του διαγωνισμού! 

Κατά την ανακοίνωσή του σας είχαμε καλέσει να φωτογραφίσετε την πράσινη χλωρίδα που άνθιζε εκείνη την περίοδο. Είτε επιλέξατε κάποιο ανοιχτό κάδρο τύπου landscape, είτε επιλέξατε κάποιο close-up ή macro, το σημαντικό για εμάς είναι οτι βγήκατε στη φύση και φωτογραφίσατε!

 

Η ανάδειξη των νικητών

Την ανάδειξη των νικητών ανέλαβε η έμπειρη συντακτική ομάδα του περιοδικού καθώς και τα δύο ιδρυτικά μέλη του Photo Contest. Αναλυτικά τα άτομα που αποτέλεσαν την κριτική επιτροπή μπορείτε να βρείτε στην καρτέλα "Κριτές" του διαγωνισμού. 

 

Τα βραβεία 

Η Nexus Publications ΑΕ έχει εκδώσει πληθώρα βιβλίων και λευκωμάτων, σε τομείς που αφορούν τις τεχνικές λήψης και επεξεργασίας εικόνας, την ψηφιακή, υποβρύχια και ταξιδιωτική φωτογραφία, το video, και τη φωτογραφία δράσης. Οι τρεις πρώτοι νικητές λοιπόν κέρδισαν βιβλία αξίας 80, 50 και 30€ αντίστοιχα. Επιπρόσθετα κέρδισαν από ένα συλλεκτικό T-shirt από τη σειρά έξι αποκλειστικών σχεδίων της Nexus.

 

Η δημοσίευση στο περιοδικό

Όπως σε όλους τους Photonet - Photo Contest διαγωνισμούς οι νικητές δημοσιεύονται στο έντυπο τεύχος του περιοδικού Photonet. Έτσι, όλοι οι νικητές που πρόκειται να δείτε παρακάτω δημοσιεύθηκαν πρώτα στο τεύχος 204 του περιοδικού, που κυκλοφόρησε στις αρχές του μήνα.

 

 

Οι νικήτριες φωτογραφίες και οι νικητές

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε όλες τις φωτογραφίες που ξεχώρισαν ανάμεσα στις 120+ συμμετοχές του διαγωνισμού. Πατώντας στα ονόματα του κάθε φωτογράφου στα credits, μπορείτε να επισκεφθείτε τα προφίλ των νικητών, να τους ακολουθήσετε και να βλέπετε περισσότερο φωτογραφικό υλικό τους στη σελίδα της Ροής σας. Απολαύστε τις καλύτερες "Greenery" λήψεις!

 

1η θέση - Eleni Maitou

Μία ενδιαφέρουσα μινιμαλιστική ματιά, σε ένα κατά τα άλλα συνηθισμένο θέμα. Σωστό κάδρο με μεγάλες φόρμες να κυριαρχούν, και το φως με τις σκιές να είναι το βασικό χαρακτηριστικό που κάνει όλο το παιχνίδι στη φωτογραφία. Χωρίς αυτό, άλλωστε, θα είχαμε απλώς ένα καταπράσινο φύλλο. Εξαιρετική λήψη! 

 

2η θέση - Aggelos

Ένα παραμυθένιο τοπίο, στο οποίο κυριαρχεί μερικά το πράσινο χρώμα - πιστεύω όμως πως όλη η ομορφιά πηγάζει από το μοβ! Ο φωτογράφος έχει επιλέξει τη σωστή ώρα για να αποτυπώσει αυτό το τοπίο και την κατάλληλη ταχύτητα που του επέτρεψε να αποτυπώσει την αντανάκλαση στο νερό τόσο θολή όσο πρέπει. Η επιλογή του σπιτιού, στο κέντρο του κάδρου, είναι η πινελιά που ομορφαίνει το σύνολο.

 

3η θέση - Ραφαήλ Λασηθιωτάκης

Μία φωτογραφία «με υφή»! Χάρη στο κατάλληλο βάθος πεδίου και τη σωστή ταχύτητα κλείστρου, η φωτογράφος έχει καταφέρει να αποτυπώσει τόσο την υφή, όσο και την αίσθηση του αέρα μέσα σε μια εικόνα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, παίζει το ρόλο του και ο παράγοντας της τύχης, ωστόσο παραμένει μία καταπληκτική, ως προς την υλοποίησή της, λήψη! 

 

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές ακόμη εικόνες που ξεχώρισαν στο διαγωνισμό!

 

Η φωτογραφία ανήκει στο χρήστη Tasos
 
Η φωτογραφία ανήκει στο χρήστη Jean Valjean

 

Η φωτογραφία ανήκει στο χρήστη Δημήτρης Κουντης

 

Η φωτογραφία ανήκει στο χρήστη Theotokis Flemotomos

 

Η φωτογραφία ανήκει στο χρήστη Σοφία Δαλαμάγκα

 

Η φωτογραφία ανήκει στο χρήστη Εύη

 

Η φωτογραφία ανήκει στο χρήστη Φροσύνη Χαλικιοπούλου