Λίγα λόγια για τον διαγωνισμό

Με μία ομολογουμένως μεγάλη καθυστέρηση, σας παρουσιάσουμε τους νικητές του διαγωνισμού Red Color. Όπου και να κοιτάξουμε γύρω μας υπάρχουν παντού χρώματα. Για αυτό τον διαγωνισμό όμως, σας καλέσαμε να καταγράψετε και να φωτογραφίσετε μόνο το κόκκινο.

 

Ο χορηγός

Χορηγός στον διαγωνισμό αυτόν ήταν η Nexus Publications και το περιοδικό Photonet, το οποίο στήριξε, προώθησε και βράβευσε τους νικητές του διαγωνισμού.

 

Η ανάδειξη των νικητών

Την ανάδειξη των νικητών ανέλαβε η έμπειρη συντακτική ομάδα του περιοδικού, καθώς και του Photo Contest. Αναλυτικά τα άτομα που αποτέλεσαν την κριτική επιτροπή μπορείτε να βρείτε στην καρτέλα "Κριτές" του διαγωνισμού.

 

 

Τα βραβεία 

Η Nexus Publications ΑΕ έχει εκδώσει πληθώρα βιβλίων και λευκωμάτων, σε τομείς που αφορούν τις τεχνικές λήψης και επεξεργασίας εικόνας, την ψηφιακή, υποβρύχια και ταξιδιωτική φωτογραφία, το video, και τη φωτογραφία δράσης. Οι τρεις πρώτοι νικητές λοιπόν κέρδισαν βιβλία αξίας 80, 50 και 30€ αντίστοιχα. Επιπρόσθετα κέρδισαν από ένα συλλεκτικό T-shirt από τη σειρά έξι αποκλειστικών σχεδίων της Nexus.

 

Η δημοσίευση στο περιοδικό

Όπως σε όλους τους διαγωνισμούς υπό τη χορηγία τής Nexus Publications οι νικητές δημοσιεύονται στο έντυπο τεύχος του περιοδικού Photonet. Έτσι, όλοι οι νικητές που πρόκειται να δείτε παρακάτω δημοσιεύθηκαν πρώτα στο τεύχος 215 του περιοδικού, που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό.

 

1η θέση: Ελένη Μπάντου

"Ένα κατακόκκινο πορτραίτο! Μία σχετικά «απλή» λήψη, η οποία όμως με προσεγμένο φωτισμό και κάδρο κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση. Ο πίσω-πλαϊνός φωτισμός βοηθάει να αναδειχθούν οι σκιές στο ρούχο, οι οποίες με τη σειρά τους ενισχύουν την κίνηση που κάνει το μοντέλο με την κουκούλα. Η φωτογράφος επέλεξε σωστά να τοποθετήσει το μοναδικό στοιχείο του μοντέλου που είναι ορατό, το μάτι του, στο κέντρο τού πάνω 1/3 του κάδρου, προσδίδοντάς του περισσότερη δυναμική." - Δ.Β.

 

2η θέση: Vagelis Mokos

"Ένα conceptual πορτραίτο με ιδιαίτερη φαντασία. Εδώ ο φωτογράφος έπλασε ένα δικό του concept, το οποίο από μόνο του είναι αρκετό για να σου κεντρίσει το ενδιαφέρον, πόσο μάλιστα όταν φωτογραφικά έχει εκτελεστεί τόσο καλά. Το μοντέλο κάθεται ακριβώς στη μέση του κάδρου, προσδίδοντας συμμετρία και έχει επιλέξει να φοράει μαύρα ρούχα, τα οποία σε συνδυασμό με τον περιβάλλοντα χώρο βοηθάνε να αναδειχθεί το κόκκινο χρώμα της ομπρέλας και του καπνού." - Δ.Β.

 

3η θέση: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΟΤΖΑΚΗ

"Στην τρίτη θέση βρίσκεται μία μινιμαλιστική σύνθεση, η οποία απεικονίζει ένα μέρος ενός κόκκινου κτηρίου. Έχοντας αφήσει εκτός κάδρου κάθε περιττή πληροφορία, η φωτογράφος έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία ενδιαφέρουσα σύνθεση,χρησιμοποιώντας «καθημερινά υλικά» που βλέπουμε γύρω μας. Προσωπικά θα ήθελα να την δω και από λίγο πιο ψηλά, αντί για από κάτω, καθώς μία τέτοια γωνία θα ενίσχυε ακόμη περισσότερο την αφαιρετική αίσθηση στην εικόνα αυτή." - Δ.Β.

 

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές ακόμη εικόνες που ξεχώρισαν από τον διαγωνισμό και δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό μαζί με τους 3 μεγάλους νικητές!

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Κωνσταντίνος Ρηγούλης

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη FOIVOS STAMPOLIADIS

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Nick Paschalis

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Lena Blonsky

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη eleni Dogantzi

 

Ακολουθήστε τους φωτογράφους που σας αρέσουν και ενημερωθείτε για τους ενεργούς διαγωνισμούς στην σελίδα των διαγωνισμών!