Το βραβείο Pulitzer θεωρείται ως η ύψιστη τιμή στον χώρο της δημοσιογραφίας αλλά και του φωτορεπορτάζ. Απονέμεται κάθε χρόνο και αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη αναγνώριση για τη δουλειά ενός δημοσιογράφου ή φωτορεπόρτερ. 

Ας δούμε τους φετινούς νικητές των βραβείων στις κατηγορίες Breaking News Photography και Feature Photography:

 

Στη "μάχιμη" κατηγορία των Breaking News Photography, διακρίθηκε ο πρώην φωτογράφος της Daily Progress, Ryan Kelly, ο οποίος αποτύπωσε τη στιγμή της επίθεσης ενός αυτοκινήτου κατά διαδηλωτών στο Charlottesville της Βιρτζίνια.

Η επίθεση έγινε στις 12 Αυγούστου 2017, κόστισε τη ζωή μίας γυναίκας και προκάλεσε τον τραυματισμό 16 ανθρώπων. Όπως μαρτυρά ο φωτογράφος σε συνέντευξή του στο New York Times "από ένστικτο άρχισα να φωτογραφίζω".

 

 

"Η εικόνα αποδεικνύει τα αντανακλαστικά και την συγκέντρωση του φωτογράφου τη στιγμή της επίθεσης", αναφέρεται στον επίσημο πίνακα των βραβείων. 

Για την ιστορία, το Poynter γράφει ότι την ημέρα της επίθεσης ο Ryan εργαζόταν για τελευταία φορά ως φωτογράφος της Daily Progress.

 

 

Στην κατηγορία Feature Photography, το βραβείο κέρδισε η ομάδα του πρακτορείου Reuters που κάλυψε τις διώξεις και το προσφυγικό ρεύμα των Μουσουλμάνων Rohingya από τη Μιανμάρ (χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας) προς τα σύνορα του Μπαγκλαντές.

"Όλο το ταλέντο που διαθέταμε το κατευθύναμε σε αυτή την ιστορία, διότι είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει ο κόσμος το τι συμβαίνει" αναφέρει ο Photo Editor του πρακτορείου, Ahmad Masood.

 

 

"Για τις σοκαριστικές φωτογραφίες που έδειξαν τη βιαιότητα κατά των Μουσουλμάνων Rohingya" γράφει χαρακτηριστικά ο πίνακας των βραβείων.

Για τις νίκες τους, ο Ryan και η ομάδα του Reuters, θα λάβουν το ποσό των 15.000 δολαρίων και τον τίτλο του βραβείου Πούλιτζερ.