Δύο περίπου μήνες μετά την ανακοίνωση ανάπτυξης της R3, η Canon ανακοίνωσε νέα χαρακτηριστικά της πολυαναμενόμενης μηχανής, αφήνοντας ελάχιστες αμφιβολίες πλέον ότι θα πρόκειται για την κορυφαία της κατηγορίας της.

Πιο συγκεκριμένα, η Canon EOS R3 θα έχει "τρομερές" βελτιώσεις στις λήψεις σε δύσκολες φωτιστικές συνθήκες. Ο νέος αισθητήρας θα μπορεί να εστιάσει σε φως ίσο με -7EV, ενώ το σύστημα εστίασης θα χρησιμοποιεί τεχνολογία Deep Learning, θα βελτιώσει την εστίαση και την παρακολούθηση κινούμενων θεμάτων και θα είναι το καλύτερο σύστημα που θα έχει αναπτύξει η Canon.

 

 

 

 


Η ανίχνευση προσώπου, ματιού, κεφαλιού και σώματος ζώων θα είναι βελτιωμένη, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα για παρακολούθηση οχημάτων, χαρακτηριστικό που θα φανεί εξαιρετικά χρήσιμο στους φωτογράφους μηχανοκίνητου αθλητισμού. 

 

 

Όπως είχαμε αναφέρει και στο άρθρο για την ανακοίνωση της ανάπτυξης της R3, οι μέγιστες λήψεις ανά δευτερόλεπτο αγγίζουν τις 30, ενώ επιβεβαιώθηκε ότι θα είναι διαθέσιμες και για RAW καταγραφή των εικόνων. 

Σημαντική είναι επίσης η πληροφορία ότι η R3 θα έχει ενσωματωμένο σύστημα σταθεροποίησης, το οποίο θα φτάνει τα 8 stops, σε συνδυασμό με την σταθεροποίηση του εκάστοτε φακού.

 

 

 

 

Παράλληλα, στην R3 υιοθετείται και ανακλινόμενη LCD οθόνη αφής, χαρακτηριστικό που δεν υπάρχει στην επαγγελματική σειρά 1DX. Στο πίσω μέρος της μηχανής υπάρχουν επίσης "multi" και "smart" χειριστήρια και τρεις ροδέλες για έλεγχο των ρυθμίσεων.

Στα του βίντεο, η R3 θα μπορεί να καταγράψει RAW βίντεο ανάλυσης 4K με υποστήριξη Canon Log3 και δυνατότητα για oversampled 4K. Διαθέσιμα κατά την καταγραφή βίντεο θα είναι και τα προγράμματα εστίασης για παρακολούθηση κινούμενων ανθρώπων, ζώων και οχημάτων.

 

 

Ο σχεδιασμός όπως είχαμε δει στις πρώτες φωτογραφίες είναι παρόμοιος με την σειρά 1DX, με σώμα από κράμα μαγνησίου. Στη συνδεσιμότητα, η R3 θα έχει θύρα LAN για ενσύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο, καθώς και Wi-Fi 5GHz.

Θα δέχεται την μπαταρία LP-E19, δύο κάρτες μνήμης, 1 CF Express, και 1 SD, ενώ το hot shoe είναι αναβαθμισμένο και θα δέχεται περισσότερες επιλογές επικοινωνίας, ισχύος και νέα αξεσουάρ. 

 

 

 

 

 

 

Η Canon δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ημερομηνία κυκλοφορίας και την τιμή της R3, ωστόσο ο Gordon Laing είχε την ιδιαίτερη τύχη να δει από κοντά την ανερχόμενη ναυαρχίδα της Canon στο παρακάτω βίντεο.