Στο νοσοκομείο, με τραύμα στο κεφάλι, διακομίσθηκε φωτορεπόρτερ που κάλυπτε το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα, μετά από επίθεση ομάδας κουκουλοφόρων

Πρόκειται για τον Κώστα Νταντάμη, ο οποίος κάλυπτε τα γεγονότα στο Σύνταγμα για λογαριασμό του πρακτορείου Sputnikτο οποίο δημοσίευσε εκτεταμένο ρεπορτάζ για τα γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας. Ο Έλληνας φωτορεπόρτερ βρισκόταν μαζί με άλλους πέντε συναδέλφους του μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όταν δέχθηκαν επίθεση από αγνώστους.

 

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από το Πρώτο θέμα, οι κουκουλοφόροι έβαλαν στο στόχαστρο τους φωτορεπόρτερ και άρχισαν να τους κυνηγούν φωνάζοντας «πιάστε τους, σκοτώστε τους» και περίπου στο ύψος της Βουκουρεστίου πρόλαβαν τον Κώστα Νταντάμη, τον χτύπησαν στο κεφάλι και του έκλεψαν τον εξοπλισμό.

Όπως καταγγέλλει ο φωτορεπόρτερ σε δηλώσεις του αμέσως μετά το χτύπημα "Μου φώναζαν φέρε την κάμερα, δεν την έδωσα και άρχισαν να με χτυπούν και να με βαράνε. Ξεκίνησαν γύρω στα 2-3 άτομα και μετά μαζεύτηκαν κι άλλοι. Μου έκλεψαν τον εξοπλισμό".

 

 

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος καταγγέλλει μεταξύ άλλων "στοχοποίηση των φωτορεπόρτερ από ομάδες ανθρώπων με μαύρα ρούχα, οι οποίοι είχαν μαζί τους φωτογραφίες από φωτορεπόρτερ. Προφανώς εγείρονται υποψίες ότι η σημερινή επίθεση μπορεί να είναι προσχεδιασμένη και οι συνάδελφοι φωτορεπόρτερ που καλύπτουν διαδηλώσεις να είναι στοχοποιημένοι."

 

 

Επίθεση δέχθηκε και συνεργείο της ΕΡΤ, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με ανακοίνωση της κρατικής τηλεόρασης, «τον σοβαρό τραυματισμό εικονολήπτη που εκείνη την ώρα κάλυπτε τα γεγονότα».

 

Φωτογραφίες: Eurokinissi / Τατιάνα Μπόλαρη / Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας

Πηγές: CNN.gr, Πρώτο Θέμα, News Bomb, Pro News