Οι Nikon, WaterBear και CIWEM ξεκίνησαν την αναζήτηση για τον φωτογράφο που θα ανακηρυχθεί Environmental Photographer of the Year 2021. Έχοντας φτάσει πλέον στο 14ο έτος του, ο διαγωνισμός παρέχει μια διεθνή πλατφόρμα για την ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά ζητήματα που θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον του πλανήτη.

Το βραβείο τιμά τη δυνατότητα της ανθρωπότητας να επιβιώνει και να καινοτομεί και προβάλει εικόνες που ευαισθητοποιούν και εκθέτουν τον αντίκτυπό μας.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι δωρεάν για όλες τις ηλικίες. Οι φωτογράφοι, επαγγελματίες ή ερασιτέχνες, καλούνται να υποβάλουν την πιο προκλητική, συναισθηματική και συναρπαστική περιβαλλοντική φωτογραφία τους. Οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν για χρηματικά έπαθλα και βραβεία σε 8 κατηγορίες και για την κορυφαία διάκριση του Environmental Photographer of the Year 2021.

 

 

Κατηγορίες διαγωνισμού

Το βραβείο Environmental Photographer of the Year υποστηρίζει τις επείγουσες κλήσεις για δράση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, αναγνωρίζοντας την πολύπλοκη και διασυνδεδεμένη φύση που χαρακτηρίζει την ανάπτυξη, την καταπολέμηση της φτώχειας, την ισότητα, την ασφάλεια και τις περιβαλλοντικές δράσεις καθώς και την χωρίς προηγούμενο προσπάθεια που συντελείται από όλους τους τομείς της κοινωνίας για την αντιμετώπιση των καθοριστικών ζητημάτων της εποχής μας.

 

Leyla Emektar

 

Environmental Photographer of the Year

Το κορυφαίο βραβείο θα απονεμηθεί σε μία εικόνα που ενισχύει την κατανόηση για τις αιτίες και τα αποτελέσματα των περιβαλλοντικών αλλαγών και της κοινωνικής ανισότητας, αναδεικνύει λύσεις στην κλιματική και οικονομική κατάσταση επείγουσας ανάγκης που αντιμετωπίζουμε και μας προτρέπει να υιοθετήσουμε πιο βιώσιμο τρόπο ζωής.

Ο νικητής φωτογράφος θα λάβει:

  • Χρηματικό έπαθλο 10.000 £ και πιστοποιητικό απονομής
  • Ένα δισέλιδο και συνέντευξη στο περιοδικό The Environment του CIWEM
  • Ένα προφίλ στην πλατφόρμα WaterBear
  • Άρθρο στον ιστότοπο της Nikon Europe

 

Amdad Hossain

 

Βραβείο Young Environmental Photographer of the Year

Σε συνεργασία με τη Nikon, αυτό το βραβείο προβάλλει τις καλύτερες περιβαλλοντικές φωτογραφίες μέσα από τον φακό νέων φωτογράφων 21 ετών και κάτω.

Ο νικητής φωτογράφος θα λάβει:

  • Μια φωτογραφική μηχανή Nikon Z + 3 φακούς της Nikon
  • Ένα προφίλ στην πλατφόρμα WaterBear
  • Άρθρο στον ιστότοπο της Nikon Europe
  • Συνέντευξη στο περιοδικό The Environment του CIWEM

 

Anna Kaunis

 

Πρόσθετα βραβεία και ευκαιρίες για τη δημοσίευση άρθρων διατίθενται στις παρακάτω κατηγορίες:

Βραβείο από το Ίδρυμα The Resilient Foundation (The Resilient Award)

Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Resilient Foundation, αυτή η κατηγορία προβάλλει τον αντίκτυπο της αφήγησης ιστοριών μέσω της φωτογραφίας. Το βραβείο θα απονεμηθεί σε μία εικόνα που θα αντιπροσωπεύσει ένα καθηλωτικό αφήγημα ικανό να διδάξει, να χαρίσει ελπίδα και να εμπνεύσει δράση.

Το Ίδρυμα Resilient Foundation προέκυψε ως απάντηση στην έλλειψη δράσης για τη ραγδαία αλλαγή του κλίματος. Το ίδρυμα χρησιμοποιεί τη δύναμη της εμπνευσμένης αφήγησης για να φέρει στο προσκήνιο τα πιο κρίσιμα ζητήματα της εποχής μας.

 

Arez Ghaderi

 

Βραβείο Περιβαλλόντων του Μέλλοντος (Environments of the Future)

Αυτό το βραβείο καταγράφει την περιβαλλοντική αλλαγή που έχει επιφέρει ο άνθρωπος και παρέχει μια ματιά στο μέλλον μας. Οι φωτογραφίες θα καταδείξουν την αντοχή των ανθρώπων και των περιβάλλοντων που αντιμετωπίζουν αντίξοες συνθήκες και όμως ανταπεξέρχονται στις δυσκολίες της περιβαλλοντικής καταστροφής, της ασφαλούς παραγωγής ενέργειας και της διατήρηση των φυσικών μας πόρων.

 

Azim Khan Ronnie

 

Βραβείο Βιώσιμων πόλεων (Sustainable Cities)

Αυτή η κατηγορία επικεντρώνεται στις δομημένες κοινότητες και τα ζώα που τις κατοικούν, παρουσιάζοντας έξυπνες και ανθεκτικές πόλεις, μεταφορές, διαχείριση αποβλήτων και τις σχέσεις μεταξύ φύσης, κοινωνίας και υποδομών. Οι φωτογραφίες θα περιλαμβάνουν περιβαλλοντικές λύσεις από τους χώρους της μηχανικής, τους σχεδιασμού των υλικών και των κατασκευών.

 

Ashim Kumar Mukhopadhyay

 

Βραβείο Κλιματικής δράσης (Climate action)

Αυτό το βραβείο διερευνά τη βιώσιμη περιβαλλοντική και οικονομική ανάπτυξη και καταδεικνύει την ανθρώπινη σύνδεση με τον φυσικό κόσμο και τις ενέργειές μας για τη διατήρησή του. Οι φωτογραφίες θα αναδεικνύουν τη φυσική και κοινωνική αξία του περιβάλλοντος, την προσιτή καθαρή ενέργεια και καινοτόμες προσαρμογές και προσεγγίσεις μετριασμού στην περιβαλλοντική αλλαγή.

 

Tran Tuan Viet

 

Βραβείο Νερού και Ασφάλειας (Water and Security)

Εξετάζοντας τις περίπλοκες σχέσεις μεταξύ της πρόσβασης σε καθαρό νερό και εγκαταστάσεις υγιεινής, της ισότητας των φύλων και της ασφάλειας, αυτή η κατηγορία διερευνά την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση μας για νερό και τον ρόλο της ισότητας σε κάθε πτυχή της διαχείρισης των υδάτων από τη λειψυδρία έως τις πλημμύρες.

 

Cagdas Erdogan

 

Βραβείο Κοινού (People's Choice)

Αυτή είναι η ευκαιρία του κοινού να ψηφίσει για την περιβαλλοντική φωτογραφία του 2021. Η ψηφοφορία θα γίνει online και ένα μόνο βραβείο People’s Choice θα απονεμηθεί σε όποιον συγκεντρώσει την προτίμηση του κοινού. Ο νικητής θα συμμετάσχει, όπως και οι νικητές της επιτροπής για το 2021, στην έκθεση Environmental Photographer of the Year.

 

Uttam-Kamati

 

Υποβάλετε την καλύτερη δουλειά σας για να έχετε την ευκαιρία να κερδίσετε! Για περισσότερες λεπτομέρειες και οδηγίες υποβολής συμμετοχών μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα του διαγωνισμού Environmental Photographer of the Year.

 

Φωτογραφία εξωφύλλου: Farug Hossain