Σε προηγούμενο άρθρο είδαμε εκπληκτικές εικόνες από το ηφαίστειο Fagradalsfjall της Ισλανδίας, το οποίο βρίσκεται στην εκρηκτική του μορφή.

 

 

Κάτοικοι του νησιού και πολλοί φωτογράφοι αποτύπωσαν το μοναδικό φαινόμενο κυρίως από απόσταση, αλλά ένας αρκετά τολμηρός θα λέγαμε ότι το παράκανε λίγο. 

Ο Garðar Ólafs, φωτογράφος και ιδρυτής του πρακτορείου Airstock, αποφάσισε να πετάξει το drone του κυριολεκτικά πάνω από τον κρατήρα του ηφαιστείου. "Είναι ιδιαίτερο συναίσθημα να έχεις ένα ενεργό ηφαίστειο 15 λεπτά από το σπίτι σου", σχολίασε ο Ólafs στο instagram. 

 

 

"Πετούσα το drone περιμετρικά του κρατήρα, καταγράφοντας φωτογραφίες και βίντεο. Σκέφτηκα ότι θα ήταν ωραίο να δω πως θα ήταν και μία τελείως κάθετη οπτική προς τον κρατήρα", δήλωσε στο PetaPixel.

 

 

"Χαμήλωσα σιγά σιγά το drone, τόσο ώστε να βλέπω μόνο τη λάβα και όταν σήκωσα το κεφάλι μου να δω το drone, κατάλαβα ότι ουσιαστικά ήταν μέσα στον κρατήρα." 

"Έμεινα έκπληκτος με το γεγονός ότι το drone συνέχιζε να πετάει παρόλο που ήταν μέσα στον κρατήρα. "

 

 

Το αποτέλεσμα της παράτολμης πτήσης ήταν να λιώσουν οι αισθητήρες και το φως στο κάτω μέρος του drone και το λογισμικό του να βγάζει συνεχόμενα errors κατά τη διάρκεια των πτήσεων. Ωστόσο το drone δουλεύει κανονικά και ο Ólafs αναφέρει χαρακτηριστικά ότι "τελικά η λήψη άξιζε το ρίσκο".

 

 

Είναι ξεκάθαρο ότι θα γινόταν πολύ μεγαλύτερη ζημιά αν ο Ólafs κρατούσε για περισσότερη ώρα το drone πάνω από τον κρατήρα ή αν πλησίαζε ακόμα περισσότερο τον κρατήρα. 

Περισσότερη δουλειά και φωτογραφίες από την έκρηξη του ηφαιστείου μπορείτε να δείτε στο προφίλ του Garðar Ólafs στο προφίλ του στο Instagram.