Σε προηγούμενο άρθρο είδαμε ένα drone να λιώνει κυριολεκτικά πάνω από έναν κρατήρα ενεργού ηφαιστείου, χωρίς όμως να πέσει ή να χαθεί. Στο σημερινό βίντεο θα δούμε μία ακόμα περίπτωση "ακραίας" χρήσης ενός drone, με χειρότερη κατάληξη.

Ο κυνηγός καταιγίδων Brian Emfinger κατέγραφε με το drone του έναν ανεμοστρόβιλο, δίπλα στην πόλη Yazoo του Μισισιπή, όταν άλλαξε πορεία και κατευθύνθηκε προς τα πάνω του

Τα πλάνα είναι εκπληκτικά, ωστόσο το drone χάθηκε μέσα στους θυελλώδεις ανέμους και ο Brian κινδύνεψε. "Ο ανεμοστρόβιλος με έπιανε. Ήμουν δίπλα, σχεδόν κάτω από το drone." αναφέρει στο PetaPixel. "Ο ήχος του βίντεο είναι από το χειριστήριο του drone και ακούγεται καθαρά ο ανεμοστρόβιλος. Ήμουν τόσο κοντά"

 

 

Ευτυχώς ο Brian γλύτωσε και επιπλέον μπόρεσε να μοιραστεί τα τελευταία πλάνα. Σε κάθε περίπτωση όμως χρειάζεται προσοχή από όλους όσους χρησιμοποιούμε drone σε κατοικημένες ή ερημικές περιοχές, αλλά ακόμα περισσότερο όταν οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολες.

Τα συστήματα ασφαλείας των drone μπορεί να είναι αναπτυγμένα μέχρι ενός βαθμού (αισθητήρες αποφυγής σύγκρουσης, μέγιστο υψόμετρο πτήσης κλπ), χρειάζεται όμως και την αντίστοιχη υπευθυνότητα από τον κάθε χρήστη.