Αθήνα Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017: Στα πλαίσια της κάλυψης της πορείας διαμαρτυρίας των ΠΌΕ - ΟΤΑ (συμβασιούχων υπάλληλων καθαριότητας στους Δήμους) ο φωτοειδησιογράφος John Liakos απαθανάτισε ένα εντυπωσιακό καρέ.

Ήρθαμε σε επικοινωνία μαζί του και μοιράστηκε μαζί μας δύο λόγια για τη συγκεκριμένη λήψη καθώς και μερικές εικόνες ακόμη απο της ίδιας μέρας.

"Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία της Ομονοίας και όταν έφτασε στο Υπουργείο Εσωτερικών δημιουργηθηκε ένταση μεταξύ του πρόεδρου της ΚΕΔΕ Γ.Πατουλη που βρισκόταν εκείνη την ώρα έξω από το υπουργείο και των διαδηλωτών, με αποτέλεσμα να δημιουργηθουν μικροεπεισοδια. Τότε ένας από τους διαδηλωτές χρησιμοποίησε το καπνόγονο που βλέπετε στην φωτογραφία. Εγώ βρισκόμουν κοντά του και έτσι πρόλαβα και έκανα μια σειρά από φωτογραφίες τον διαδηλωτή. Η συγκεκριμένη φωτογραφία πιστεύω ότι απεικονίζει πετυχημένα την ένταση στο πρόσωπο τού διαδηλωτή, στοιχείο που την κάνει μια δυνατή φωτογραφία και αντιπροσωπευτική του όλου θέματος, μιας και η πορεία συνοδευτηκε από επισόδεια και ένταση."

 

INTIME NEWS/ JOHN LIAKOS 

 

"Αυτό που με προσέλκυσε στην αρχή να τραβήξω αυτή την φωτογραφία ήταν το έντονο χρώμα του καπνογόνου. Στην συνέχεια προσπάθησα να εντάξω και τον διαδηλωτή μέσα στην ατμόσφαιρα του καπνού που είχε δημιουργηθεί. Φυσικά εστίασα στον άνθρωπο και στην ένταση της στιγμής, στοιχείο απαραίτητο για να δημιουργηθεί μια καλή φωτογραφία στο ρεπορτάζ, που μπορεί να περιγράψει πετυχημένα όλο το θέμα μόνο με μια φωτογραφία. Αυτή είναι πιστεύω και η δυσκολία του επαγγελματία φωτοειδησιογράφου: να απομονωσει και να καταγράψει με τον φακό του την στιγμή που φευγει."

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές ακόμη εικόνες της ίδιας ημέρας

 

INTIME NEWS/ JOHN LIAKOS 
INTIME NEWS/ JOHN LIAKOS 
INTIME NEWS/ JOHN LIAKOS 

 

* Όλες οι φωτογραφίες ανήκουν στο INTIME NEWS / JOHN LIAKOS και δημοσιεύθηκαν με την έγκριση τους. Οι λήψεις έγιναν με φακό Canon 24-70mm f 2,8 L και μηχανή Canon EOS 5 Mark III.