Όταν κάποιος σκέφτεται τη Σλαβική κουλτούρα, τα πρώτα πράγματα που του έρχονται στο μυαλό είναι πιθανώς η βότκα, τα γούνινα καπέλα και η ορθόδοξη εκκλησία. Ωστόσο, ο Πολωνός φωτογράφος Marcin Nagraba, ήθελε να δείξει στον κόσμο μια πιο αρχαία άποψη για τον Σλαβικό πολιτισμό.

Με τη βοήθεια της Agnieszka Osipa, η οποία χαρακτηρίζεται από απίστευτη δημιουργικότητα και μια σπάνια ικανότητα να σχεδιάζει και να δημιουργεί τρομερά κοστούμια, μπόρεσαν μαζί να δημιουργήσουν μια εξαιρετική θεματική φωτογράφηση. 

 

 

Ο Χριστιανισμός έφθασε στον Σλαβικό κόσμο μεταξύ του 7ου και του 12ου αιώνα, αλλά πριν από αυτό η περιοχή ήταν ένα συνονθύλευμα μυθολογίας και πολυθεϊσμού.

Παρόλο που λίγα είναι γνωστά μέχρι στιγμής για τα μυστήρια τελετουργικά τους, οι αρχαίοι βυζαντινοί εξερευνητές περιγράφουν τους Σλάβους ως λατρευτές της βροντής και της γης, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στον Perun, τον υψηλότερο Θεό του σλαβικού πάνθεον και το ισοδύναμο του ελληνικού Δία.

Με τη βοήθεια της Agnieszka Osipa, ο οραματιστής που εδρεύει στη Βαρσοβία συλλαμβάνει εκπληκτικά πορτρέτα, τα οποία μας υπενθυμίζουν το θαύμα και τη σοφία του παρελθόντος. Απολαύστε!

 

 

Ακολουθήστε τον Marcin Nagraba στο προφίλ του στο Instagram ή δείτε περισσότερες εικόνες του στο προσωπικό site.