Μία από τις χειρότερες καταστάσεις που κανένας φωτογράφος, ερασιτέχνης ή επαγγελματίας, δεν θέλει να του συμβεί είναι η απώλεια του εξοπλισμού του, είτε από αφηρημάδα είτε από κλοπή. Όσο φτηνός ή ακριβός κι αν είναι ο εξοπλισμός μας, δεν παύει να είναι πολύτιμος για όλους μας και δυστυχώς υπάρχουν πολλά παραδείγματα που όλα πήγαν στραβά.

Οι κλοπές εξοπλισμού από αυτοκίνητα (με σπάσιμο παραθύρων ή παραβίαση του πορτ-παγκάζ), εκκλησίες (την ώρα του μυστηρίου) ή ακόμα και από "ελαφροχέρηδες" σε μέρη με πάρα πολύ κόσμο, είναι "συνηθισμένες" θα λέγαμε, αφού όλοι θα έχουμε ακούσει τέτοια περιστατικά. Περιστατικό όμως σαν και αυτό του παρακάτω βίντεο δεν έχουμε ξαναδεί.

 

 

Όπως πολύ καλά θα είδατε και θα είπατε "ε όχι! δεν είναι δυνατόν", οι ληστές κατάφεραν να πάρουν φωτογραφική τσάντα με εξοπλισμό αξίας 7.000 δολαρίων από το πορτ-μπακάζ αυτοκινήτου που ήταν σταματημένο στην κίνηση! Με απόλυτη θρασύτητα, οι επιτήδειοι προσέγγισαν το αμάξι του φωτογράφου και όταν σταμάτησε στην κίνηση, ένα άτομο κατάφερε να σπάσει με σχετική ευκολία το τζάμι του πορτ-παγκάζ και σε δευτερόλεπτα να αρπάξει την τσάντα. Οι επιβάτες βγήκαν έντρομοι προσπαθώντας να καταλάβουν τι έγινε, όμως οι ληστές είχαν ήδη εξαφανιστεί. 

Γίνεται εύκολα κατανοητό ότι οι ληστές παρακολουθούσαν τον φωτογράφο και ενδεχομένως να τον είχαν δει όταν έβαζε τη τσάντα στο αυτοκίνητό του. Ωστόσο, η ευκολία με την οποία έσπασαν το τζάμι και άρπαξαν την τσάντα σε λιγότερα από 10 δευτερόλεπτα, φανερώνει ότι οι συγκεκριμένοι έχουν ξανακάνει παρόμοιες ληστείες. Απορίας άξιο είναι επίσης το γεγονός ότι κανένα από τα διερχόμενα αυτοκίνητα δεν ακολούθησε το αυτοκίνητο των ληστών.

Για την ιστορία, μέσα στην τσάντα υπήρχαν μία Nikon Z 6, ένας φακός Nikon 14-30mm, ένα drone DJI Mavic Air 2, ένα gimbal DJI Ronin SC, ένα Flashpoint speedlight, κάρτες μνήμης φίλτρα και άλλα μικροαντικείμενα, όπως ανέφερε ο Ben Barghabany στο PetaPixel.

Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται μεγάλη προσοχή στον εξοπλισμό μας, στο μέρος που θα αφήσουμε την τσάντα μας αν χρειαστεί και καλό θα ήταν να αποφεύγουμε να αφήνουμε τσάντες στο αυτοκίνητο, ακόμα και στο πορτ-παγκάζ, καθώς είναι πολλές οι κλοπές φωτογραφικού εξοπλισμού μέσα από αυτοκίνητα και στην χώρα μας.