Το φωτορεπορτάζ απαιτεί όχι μόνο ικανότητες, αλλά μερικές φορές και αρκετή δόση τύχης. Πρέπει να είσαι στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή. Στην περίπτωση του Yuri Cortez, φωτορεπόρτερ του πρακτορείου AFP, η τύχη τού χαμογέλασε λίγο παραπάνω...

Ο Yuri καλύπτει τον δεύτερο ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο μεταξύ Αγγλίας και Κροατίας. Το παιχνίδι είναι στην παράταση μετά το ισόπαλο σκορ στην κανονική διάρκεια του αγώνα και η ένταση είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Η Κροατία πιέζει ασφυχτικά την Αγγλία και 15 λεπτά περίπου πριν τη λήξη, ο Mandzukic στέλνει την μπάλα στα δίχτυα των Άγγλων και ξεσπάει σε πανηγυρισμούς, παρασύροντας μαζί του και τον Yuri!

 

 

Ο φωτορεπόρτερ του AFP βρέθηκε στο έδαφος με τους ποδοσφαιριστές της Κροατίας να πανηγυρίζουν ακριβώς μπροστά του.

Ως σωστός επαγγελματίας δεν πτοήθηκε από την πτώση του και συνέχισε να βγάζει φωτογραφίες.

 

 

Ακολουθούν οι φωτογραφίες του Yuri Cortez την ώρα των πανηγυρισμών.

 

 

Οι παίκτες της Κροατίας βοήθησαν τον Yuri να σηκωθεί, ο Rakitic τον φίλησε και τον αγκάλιασε σα να ήταν μέλος της ομάδας και ο Mandzukic φαίνεται να του ζήτησε συγγνώμη.

Ο Yuri αντιμετώπισε το "περιστατικό" με χαμόγελο και ίσως να ήξερε το πόσο τυχερός ήταν. Δεν πέφτει συχνά πάνω σου ο σκόρερ του ημιτελικού.

 

 

Στο τεχνικό κομμάτι, ο φωτορεπόρτερ χρησιμοποιεί δύο σώματα (πιθανόν Nikon D5). Στο ένα έχει κουμπωμένο έναν Nikon 24-70mm f/2.8 και στο άλλο κάποιο τηλεφακό της Nikon. Το σύστημα με τα δύο σώματα βοηθάει σε τέτοιες περιπτώσεις, αφού δεν χρειάζεται να αλλάζεις συνέχεια φακούς, μεταξύ ευρυγώνιου και τηλεφακού, και έτσι μειώνεται η πιθανότητα να χαθεί κάποια λήψη.

Για την ιστορία, η Κροατία προκρίθηκε, με σκορ 2-1 κατά της Αγγλίας, και θα αντιμετωπίσει την Γαλλία στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ακολουθεί το βίντεο με το νικητήριο γκολ από το επίσημο κανάλι της FIFA στο Youtube.