Η Canon πριν από περίπου ένα μήνα, ανακοίνωσε τα δύο νέα της μοντέλα τις EOS 90D και EOS M6 Mark II. Με αφορμή την κυκλοφορία τους στην ελληνική αγορά, η Canon Greece σε συνεργασία με το Fotomarket.gr - Μαγρίζος, διοργάνωσε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη για να γνωρίσει ο κόσμος τα νέα προϊόντα. Το Photo Contest παρευρέθη και δοκίμασε τις δύο νέες μηχανές.

Στην αρχή ο Canon Photographer Μπάμπης Γκιριτζιώτης μίλησε για τις μηχανές και έδωσε κάποιες οδηγίες για το πού να εστιάσει κάποιος ώστε να παρατηρήσει τις αναβαθμίσεις των νέων μοντέλων. Έπειτα ξεκίνησε η βόλτα στο παραλιακό μέτωπο της πόλης. Αξίζει να σημειωθεί πως στο πρόγραμμα ήταν να γίνει βόλτα με καραβάκι στον Θερμαϊκό κόλπο, αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών ακυρώθηκε.

 

 

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε συζήτηση και γεύμα σε μαγαζί της Θεσσαλονίκης για τις εντυπώσεις από την εκδήλωση, αλλά και των μηχανών. Επίσης, δόθηκαν ως αναμνηστικά δώρα ένα καπέλο της Canon και μία κάρτα μνήμης 64GB.

 

Όσον αφορά τις EOS 90D και EOS M6 Mark II οι αναβαθμίσεις ήταν εμφανείς. Πιο συγκεκριμένα δοκιμάστηκε η ταχύτητα λήψης καθώς η EOS 90D φτάνει τα 11fps και η M6 Mark II τα 14fps. Επίσης στην ψηφιακή επεξεργασία η αύξηση των megapixel ήταν αισθητή. Δυστυχώς δεν μπόρεσε να δοκιμαστεί η καταγραφή βίντεο, αλλά ούτε οι τιμές του ISO καθώς ήταν μέρα.

 

 

Η Canon εκτός από τα δύο τελευταία της μοντέλα είχε και μια πληθώρα από προϊόντα ώστε να δοκιμάσει ο κόσμος όσο το δυνατόν περισσότερα σώματα και φακούς γίνεται.

Οι πρώτες εντυπώσεις που αφήνουν ήταν πολύ θετικές και η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία.