Μία από τις πιο διάσημες φωτογραφίες στην ιστορία του ίντερνετ είναι το "Disaster Girl", η κωμική λήψη με το κοριτσάκι που στέκεται με πονηρό και σκανταλιάρικο χαμόγελο μπροστά από ένα φλεγόμενο σπίτι. 

Η συγκεκριμένη φωτογραφία τραβήχτηκε το μακρινό 2005, εντελώς στην τύχη, έγινε viral μερικά χρόνια αργότερα, "ταξίδεψε" σε κάθε γωνιά του κόσμου και δημιούργησε εκατοντάδες memes. Σήμερα, 16 χρόνια αργότερα, η φωτογραφία σε μορφή αρχείου NFT πουλήθηκε έναντι μισού εκατομμυρίου δολαρίων!

 

 

Η ιστορία πίσω από την φωτογραφία όπως είπαμε είναι εντελώς τυχαία. Πιο συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο του 2005, η μικρή τότε Zoe πήγε με τον πατέρα της και τον αδερφό της να δουν από κοντά μία ελεγχόμενη πυρκαγιά σε ένα σπίτι.

Ο πατέρας της Zoe είχε μόλις αγοράσει μία καινούρια φωτογραφική μηχανή και της ζήτησε να χαμογελάσει μπροστά από το φλεγόμενο σπίτι. Και έτσι γεννήθηκε το "Disaster Girl".

 

 

Σύμφωνα με το PetaPixel, το αρχείο NFT της φωτογραφίας πουλήθηκε σε δημοπρασία στην πλατφόρμα Foundation με νικητή έναν χρήστη με το όνομα @3FMusic. Η πληρωμή έγινε μέσω του κρυπτονομίσματος Ether και σε περίπτωση μεταπώλησης, η Zoe θα λαμβάνει ένα 10% της νέας τιμής.

Σε δήλωσή της στους New York Times, η Zoe ανέφερε ότι διασκεδάζει με τις διάφορες εκδοχές της φωτογραφίας της και τον τρόπο με τον οποίο οι δημιουργοί την χρησιμοποιούν, ενώ είπε ότι μέρος των εσόδων από την πώληση θα τα χρησιμοποιήσει για δωρεές σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και για το φοιτητικό της δάνειο.