Tο χθεσινό βράδυ, κατά τη παρουσίαση των τριών νέων φακών που όλοι περιμέναμε, η Sigma έκανε την έκπληξη με μία νέα φωτογραφική μηχανή, τη μικρότερη φωτογραφική μηχανή με αισθητήρα Full Frame στον κόσμο!

 

Όπως γνωρίζαμε ήδη, η Sigma δούλευε εδώ και αρκετό καιρό πάνω στο νέο L Mount της, άλλα η νέα μικρή Full Frame της εξέπληξε το κοινό. Η νέα Sigma fp είναι απίστευτα ελαφριά και μικρή με διαστάσεις 112.6mm x 69.9mm x 45.3mm και ζυγίζει μόλις 422 γραμμάρια, πράγμα που επετεύχθη με την αφαίρεση του μηχανικού κλείστρου.

 

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά της μηχανής, η Sigma fp διαθέτει αισθητήρα ανάλυσης 24.6MP BSI-CMOS, μία οθόνη αφής 3.2 ιντσών (2.1Μ dot) στο πίσω μέρος, υποδοχές για SD card, HDMI, Flash sync, μικροφώνου, ακουστικών, καθώς επίσης θύρα για Remote Shutter και θύρα USB 3.1

 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε φωτογραφίες της νέας φωτογραφικής μηχανής από όλες τις πλευρές:

 

 

 

 

 

Επιπλέον, η φωτογραφική αυτή μηχανή μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες σε 14 Bit DNG Raw μέχρι και 18 καρέ το δευτερόλεπτο. Το εύρος του ISO είναι 100 έως και 25.600, 49 σημεία εστίασης με υποστήριξη τεχνολογίας ανίχνευσης Face και Eye-Detectet, καθώς επίσης και κινούμενων αντικειμένων.

 

Είναι επίσης εντυπωσιακές οι δυνατότητες που βλέπουμε στην έγγραφη βίντεο της νέας Sigma fp, η οποία μπορεί να καταγράψει σε 12 Bit CinemaDNG RAW Video σε ανάλυση 4K/24p με εξωτερικό recorder σύνδεσης USB.

 

Η Sigma fp θα είναι διαθέσιμη το φθινόπωρο και η έκδοση με τον αισθητήρα Foveon διαφημίζεται για αργότερα, σε μελλοντική ημερομηνία.