Ανακοινώθηκαν οι νικητές των iPhone Photography Awards, οι οποίοι επιλέχθηκαν μεταξύ χιλιάδων υποψηφίων, επαγγελματιών φωτογράφων και μη.
Οι "Φωτογράφοι της Χρονιάς" είναι τέσσερις, ωστόσο υπάρχουν νικητές και για τις 18 κατηγορίες, που είναι οι εξής: Abstract, Animals, Architecture, Children, Floral, Landscape, Lifestyle, Nature, News and Events, Panorama, People, Portrait, Series, Still Life, Sunset, Travel, Trees.


Παρακάτω μπορείτε να δείτε τους φετινούς νικητές τού διαγωνισμού.

 

Κατηγορία: "Φωτογράφος της Χρονιάς", 1η θέση

Gabriella Cigliano

«Πέρυσι πέρασα έναν μήνα στην περιοχή Wasa της Τανζανίας κάνοντας μάθημα σε μια τάξη με νεαρά, περίεργα και εκπληκτικά παιδιά. Πριν επιστρέψουμε, όμως, στην Ιταλία κάναμε μια στάση στην Ζανζιβάρη, όπου και τράβηξα τη συγκεκριμένη φωτογραφία. Ακόμα αναρωτιέμαι πώς κατάφερα να αποτυπώσω μια τέτοια σκηνή που περικλείει μέσα της όλη αυτή την ομορφιά. Εγώ απλώς παρατηρούσα, μερικά μέτρα μακριά τους, αλλά μάλλον αυτές ήταν πιο περίεργες να μάθουν ποια είμαι εγώ απ' ό,τι ήμουν εγώ για εκείνες και πιθανότατα γι'αυτό το λόγο το κορίτσι να με κοιτάζει κατ'αυτόν τον τρόπο. Δεν καταφέραμε να μιλήσουμε πολύ, πέρα από μερικές κουβέντες που ανταλλάξαμε στα Σουαχίλι και τις οποίες είχα μάθει τις προηγούμενες εβδομάδες, αλλά αυτά τα παιδιά ειλικρινά μιλούσαν με τα μάτια. Ήταν ένα από τα πιο όμορφα πράγματα που είχα αντικρίσει ποτέ στη ζωή μου και θα το κρατήσω για πάντα στη μνήμη μου. Βέβαια, το καλύτερο κομμάτι του ταξιδιού ήταν όταν έδειξα στα κορίτσια και στις μαμάδες τους αυτή τη φωτογραφία, καθώς για ορισμένες ήταν η πρώτη φορά που έβλεπαν τα πρόσωπά τους και ο ενθουσιασμός τους ήταν απερίγραπτος. Δυστυχώς, εκείνη την ώρα κρατούσαν αυτές το iPhone μου και έτσι δε μπόρεσα να αποτυπώσω και αυτή τη στιγμή.»

 

Κατηγορία: "Φωτογράφος της Χρονιάς", 2η θέση

Diogo Lage

«Η λήψη μου με τίτλο "Sea Stripes" έγινε στην παραλία Santa Rita της Πορτογαλίας, όπου οι τέντες σε ριγέ σχήμα είναι αρκετά συνηθισμένες και δίνουν την αίσθηση καλά οργανωμένων και καλοκαιρινών χωριών. Το παιχνίδισμα με αυτό το καλοκαιρινό mood φαίνεται εξίσου και στην λουόμενη που βρίσκεται σε απόσταση και έχει πλήρως εναρμονιστεί με την αισθητική του περιβάλλοντος, καθώς το μπλουζάκι της είναι κι αυτό σε ριγέ τόνους.»

 

Κατηγορία: "Φωτογράφος της Χρονιάς", 3η θέση

Yuliya Ibraeva

«Ήταν μια καυτή καλοκαιρινή μέρα στη Ρώμη της Ιταλίας - ακόμη και η άσφαλτος έλιωνε. Αποφασίσαμε να δραπετεύσουμε για λίγο από το κέντρο της πόλης και να πάμε να δούμε τα δέντρα στους κήπους Borghese και συγχρόνως να παρακολουθήσουμε μια Ιταλική ταινία, αλλά όταν φτάσαμε ξεκίνησε να ψιχαλίζει. Τελικά δεν είδαμε την ταινία, αλλά έβγαλα υπέροχες φωτογραφίες. Ήταν μια υπέροχη στιγμή του ταξιδιού μου και δεν θα την ξεχάσω ποτέ.»

 

Κατηγορία: "Φωτογράφος της Χρονιάς", 4η θέση

Peng Hao

«Έβγαλα αυτή τη φωτογραφία στην έρημο της Νεβάδα στις Η.Π.Α. στο φεστιβάλ Burning Man. Στάθηκα πάνω σε μια γέφυρα και είδα δύο ανθρώπους χαμένους μέσα σε μια αμμοθύελλα, αλλά μετά από λίγο συνέβη κάτι πολύ ιδιαίτερο - ήρθε μια τεράστια ασημένια μπάλα.»

 

Παρακάτω ακολουθούν οι νικητές στις υπόλοιπες κατηγορίες:

Κατηγορία: Abstract, 1η θέση

Jiangying Guo

 

Κατηγορία: Animals, 1η θέση

Diogo Lage

 

Κατηγορία: Architecture, 1η θέση

Kuanglong Zhang

 

Κατηγορία: Children, 1η θέση

Neri Rivas

 

Κατηγορία: Floral, 1η θέση

Dan Liu

 

Κατηγορία: Landscape, 1η θέση

Hsueh Isan

 

Κατηγορία: Lifestyle, 1η θέση

Biao Peng

 

Κατηγορία: Nature, 1η θέση

Huei Jiuan Wang

 

Κατηγορία: News/Events, 1η θέση

Lianyu Lu

 

Κατηγορία: Other, 1η θέση

Sari Sutton

 

Κατηγορία: Panorama, 1η θέση

Vincent Chen

 

Κατηγορία: People, 1η θέση

Wei Xiong

 

Κατηγορία: Portrait, 1η θέση

Mona Jumaan

 

Κατηγορία: Travel, 1η θέση

Liu Bo

 

Κατηγορία: Trees, 1η θέση

Christian Helwig

 

Δείτε όλες της φωτογραφίες που πήραν μέρος στον διαγωνισμό εδώ και γράψτε μας στα σχόλια πώς σας φάνηκαν!

 

Πηγή: lifo, petapixel