Η Sony τα τελευταία χρόνια έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στα προϊόντα που σχετίζονται με την φωτογραφία και το βίντεο, κι ένα από τα τελευταία της προϊόντα ήρθε για να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές. Πρόκειται για μια κάρτα μνήμης SD η οποία έχει τις πιο γρήγορες ταχύτητες εγγραφής και ανάγνωσης. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το πόσο ανθεκτική είναι σε πτώσεις, αλλά και ακραίες καιρικές συνθήκες, την καθιστά μοναδική.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μία κάρτα μνήμης τύπου SDXC UHS-II η οποία φέρει την ονομασία TOUGH της νέας σειρά SF-G. Οι ταχύτητες ανάγνωσης φτάνουν τα 300MB/s, ενώ οι ταχύτητες εγγραφής τα 299MB/s. Επίσης, έχει το υψηλότερο πρότυπο για βίντεο, το V90, κάτι το οποίο σημαίνει ότι οι ταχύτητες εγγραφής βίντεο δεν θα πέφτουν ποτέ κάτω από 90MB/s.

 

 

Η νέα κάρτa SD είναι από τις πιο ασφαλής κάρτες που κυκλοφορούν, καθώς έχει το SD Scan Utility με το οποίο ο κάτοχος μπορεί να ελέγξει την κατάσταση της κάρτας και να επαναφέρει δεδομένα τα οποία έχουν κατά λάθος διαγραφεί μέσα από το File Rescue Software.

Όσον αφορά την ανθεκτικότητά της, μπορεί να πέσει από ύψος μέχρι 5 μέτρων και είναι ανθεκτική σε νερό με πιστοποίηση IPX8, ενώ είναι και ανθεκτική σε σκόνη με πιστοποίηση IPX6. Επιπλέον, αντέχει τις ακραίες θερμοκρασίες, τις ακτίνες X-ray, την υπεριώδη ακτινοβολία UV και είναι ανθεκτική στους μαγνήτες. Τέλος, ο σχεδιασμός της την κάνει 18 φορές πιο ανθεκτική σε σχέση με τις υπόλοιπες SD, δηλαδή 180N σε σχέση με τα 10N. Οι συγκεκριμένες κάρτες μνήμης της Sony είναι σχεδιασμένες από υλικό υψηλής σκληρότητας και τα εύθραυστα τμήματα έχουν αφαιρεθεί τελείως, όπως ο διακόπτης κλειδώματος προστασίας δεδομένων.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του κατασκευαστή. Οι κάρτες μνήμης θα κυκλοφορήσουν τον Οκτώβριο στην αγορά και οι τιμές και τα μεγέθη που είναι διαθέσιμα είναι τα εξής:

  • 32GB (SF-G32T/T1) στα 72,99$
  • 64GB (SF-G64T/T1) στα $131.99
  • 128GB (SF-G128T/T1) στα $275.99