"The Possession Of Hannah Grace" είναι το όνομα του νέου θρίλερ του Χόλιγουντ που κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στα τέλη Νοεμβρίου 2018. Αυτό που οι περισσότεροι θεατές δεν γνωρίζουν είναι ότι είναι η πρώτη κινηματογραφική ταινία του Χόλιγουντ, που καταγράφηκε με mirrorless κάμερα!

Ο παραγωγός Glenn S. Gainor αναζητούσε έναν φωτογραφικό εξοπλισμό αρκετά ευέλικτο και οικονομικό και έτσι κατέληξε στην Sony a7S II με φακούς Vantage Hawk 65 Anamorphic.

 

 

"Ήξερα ότι η Sony  A7S II έχει έναν αισθητήρα Full Frame και θα μπορούσε να καταγράψει σε 4K", λέει ο Gainor. "Ήξερα επίσης, ότι έπρεπε να κάνουμε την ταινία με τρόπο που να ταιριάζει στο χρονοδιάγραμμά μας και στον προϋπολογισμό μας" συμπληρώνει.

Έτσι, μιας και το κόστος του εξοπλισμού δεν ήταν τόσο υψηλό σε σχέση με τις κάμερες που χρησιμοποιούνται συνήθως στο Χόλιγουντ, είχαν την ευκαιρία να διαθέτουν έτοιμα setup τής κάμερας με διαφορετικούς φακούς των 40, 60 και 95 χιλιοστών. Έτσι με τέσσερις ή και πέντε κάμερες έτοιμες σε κάθε γύρισμα δεν χρειαζόταν να περιμένουν για την αλλαγή φακών, απλά διάλεγαν κάθε φορά μια με τον φακό που χρειάζονταν και προχωρούσαν.

 

 

Πηγή: petapixel.com