Μετά τις παρουσιάσεις των νέων μοντέλων από Nikon και Canon, η αγορά των mirrorless συστημάτων έχει αποκτήσει όχι μόνο ενδιαφέρον, αλλά και μεγάλο ανταγωνισμό. Μπορεί η Sony να έχει μπει εδώ και χρόνια στον χορό των mirrorless, οι δύο μεγάλες εταιρείες όμως (Nikon Canon) δηλώνουν βροντερό παρόν.

Η σελίδα Photonstohotos, γνωστή για τις μετρήσεις της, δημοσίευσε τα αποτελέσματα για το Dynamic Range της Nikon Z7 και της Canon EOS R και τα σύγκρινε με αυτά της Sony A7 R III.

Όπως φαίνεται στο παρακάτω γράφημα, το μοντέλο της Sony, που κυκλοφόρησε πριν περίπου έναν χρόνο, υπερτερεί των δύο νέων μοντέλων της Nikon και Canon, τόσο στις χαμηλές όσο και στις υψηλές τιμές ISO.

 

Πιο συγκεκριμένα, στα 100 ISO, η Sony a7R III έχει Dynamic Range 11.64, η Nikon Z7 έχει 10.98 και η Canon EOS R 10.60

Στα 25.600 ISO (η μεγαλύτερη τιμή ISO που μπορεί να "πιάσει" η Nikon Z7) η Sony αποδίδει 4.34, η Canon 4.25 και τελευταία η Nikon με 3.85.

Οι διαφορές στις τιμές μπορεί να φαίνονται ή όντως να είναι μικρές, ωστόσο αυτές οι μετρήσεις δείχνουν ότι η Sony πρέπει να αρχίσει να "φοβάται". Μπορεί τα τελευταία χρόνια να κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά των mirrorless συστημάτων, φαίνεται όμως ότι οι δύο μεγάλες εταιρείες, Nikon και Canon, μπήκαν δυναμικά στην αγορά.

Ας μην ξεχνάμε ότι αυτού του είδους ο ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών ωφελεί τον καταναλωτή. Η κατασκευή καλύτερων και δυνατότερων συστημάτων αφορά όχι μόνο τις εταιρείες, αλλά και τους φωτογράφους.