Το ολοκαίνουριο τεύχος του περιοδικού Photonet κυκλοφόρησε και περιέχει τις νικήτριες φωτογραφίες του διαγωνισμού Photonet - Photo Contest με θέμα Silhouette! Οι νικητές θα ανακοινωθούν και στα δικά μας μέσα (Website, Facebook, Instagram, Twitter) σε περίπου ένα δεκαήμερο. 

Εκτός αυτού όμως, οι σελίδες του νέου τεύχους όπως κάθε μήνα, κερδίζουν το ενδιαφέρον κάθε ερασιτέχνη ή επαγγελματία αναγνώστη. Πλούσια φωτογραφική θεματολογία και όλα τα νέα γύρω από το imaging!

Πάρτε μία γεύση μία μικρή γεύση και βρείτε το σε όλα τα περίπτερα μόνο με 4 ευρώ! Μην το χάσετε!

 

21ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ PHOTONET – PHOTOCONTEST: SILHOUETTE

924 λήψεις συγκεντρώθηκαν από τις συμμετοχές σας σε ένα θέμα το οποίο ήταν προφανές πως σας ενέπνευσε ιδιαίτερα!

Ο αριθμός αυτός συνιστά ρεκόρ για τους μέχρι τώρα διαγωνισμούς που έχουμε οργανώσει σε συνεργασία με το Photo Contest! O Γιώργος Μασχαλίδης παρουσιάζει τους νικητές, καθώς και την κριτική των λήψεών τους, σε συνδυασμό με μια επιλογή ορισμένων ακόμα από τις καλύτερες εικόνες που παραλήφθηκαν.

 

1η ΓΝΩΡΙΜΙΑ: FUJIFILM GFX 50S

 

Tρεις ημέρες εμπειριών με τη GFX 50S το πρώτο μοντέλο μεσαίου φορμά της Fujifilm.

Η GFX 50S είναι εφοδιασμένη με αισθητήρα 51.4ΜΡ, ο οποίος έχει διαστάσεις 43.8Χ32.9mm, που σημαίνει ότι η επιφάνειά του είναι μεγαλύτερη κατά 1.7Χ σε σχέση με ένα αισθητήρα full frame. Έτσι η Fujifilm από το φορμά APS πήγε κατευθείαν σε μεσαίο φορμά, χωρίς να περάσει από το full frame! Δοκιμάστηκε με τρεις φακούς: τους GF 63mm f/2.8 R WR, GF 32-64 f/4 R LM WR και GF 120mm f/4 Macro R LM OIS WR. Σύμφωνα με την εταιρία, οι φακοί της σειράς GF έχουν σχεδιαστεί για να καλύπτουν αναλύσεις μέχρι 100ΜΡ!

 

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ: ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΦΑΚΟΥΣ - ΤΟ ΦΤΗΝΟ Ή ΤΟ ΑΚΡΙΒΟ ΜΟΝΤΕΛΟ;

Όταν αγοράζουμε μια μηχανή που μπορεί να δεχτεί εναλλακτούς φακούς, το πρώτο ερώτημα που προκύπτει είναι ποιον ή ποιους φακούς θα πάρουμε.

Πόσο αξίζει όμως τα χρήματά του ένας ακριβός φακός; Τι χάνουμε αν πάρουμε το πιο φτηνό μοντέλο; Θέλοντας να ανακαλύψει τις απαντήσεις, ο Γιώργος Αταμετάκης έκανε ένα συγκριτικό ανάμεσα σε ίδιας εστιακής γκάμας φακούς τριών εταιριών: της Canon, της Νikon και της Sony. Οι δοκιμές έγιναν τόσο σε εξωτερικούς χώρους όσο και στο στούντιο του περιοδικού.

 

PIRELLI CALENDAR 2018

O Tim Walker ανέλαβε τις λήψεις της 45ης έκδοσης του Ημερολογίου.

Η φωτογράφιση έγινε στο Λονδίνο, τον περασμένο Μάιο, και ο Βρετανός φωτογράφος επιστράτευσε το μοναδικό στυλ του, με χλιδάτα σκηνικά και ρομαντικά στοιχεία, για να ξαναζωντανέψει μία από τις κλασικές ιστορίες της βρετανικής λογοτεχνίας, ειπωμένη αλλιώς: τις «Περιπέτειες της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων».

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ «HIGHLANDS» ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ…

Όπως έχει αναφερθεί πολλές φορές από παλαιότερους φωτογράφους τοπίου, Έλληνες και ξένους, η χώρα μας διαθέτει όμορφα τοπία και εικόνες που δεν υπολείπονται σε τίποτα αντίστοιχων κάθε γωνιάς του πλανήτη!

Η Ήπειρος φιλοξενεί τα περισσότερα βουνά στην Ελλάδα και διαθέτει εξαιρετικά ορεινά τοπία, εφάμιλλα ή ακόμα και καλύτερα των βόρειων ευρωπαϊκών χωρών (για παράδειγμα, τα σκωτσέζικα highlands). Τα ορεινά χωριά της εύκολα ανταγωνίζονται τα αντίστοιχα της Ιταλίας και της Γαλλίας. O Φίλιππος Γαβρίλος την περιηγήθηκε επί 10 ημέρες και καταγράφει τις εμπειρίες του.

 

CANON EOS 6D Mark II

 

6D Mark II είναι το νέο εισαγωγικό μοντέλο full frame από την Canon, το οποίο απευθύνεται σε ερασιτέχνες και ενθουσιώδεις φωτογράφους.

Διαδέχεται την 6D, σε σχέση με την οποία είναι βελτιωμένη σε πολλά σημεία. Έχει υψηλότερη ανάλυση, νέο επεξεργαστή, βελτιωμένο σύστημα εστίασης με Dual Pixel AF, περιστρεφόμενη οθόνη, Bluetooth και πολλά άλλα. 
Δοκιμάστηκε με τους Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM και EF 24-105mm f/3.5-5.6 IS SΤM.

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΙΤΤΑΣ

"Η φωτογραφία μιλάει για τη μοίρα του ανθρώπου."

Η συνεργάτιδά μας Ιουλία Λαδογιάννη, η οποία μίλησε μαζί του, γνώρισε τον Κωνσταντίνο Πίττα όταν επισκέφτηκε την έκθεσή του, στο Μουσείο Μπενάκη, με τίτλο «Εικόνες μιας άλλης Ευρώπης». Δεν τον γνώριζε πριν, δεν ήξερε τη δουλειά του, δεν περίμενε τίποτα. Κι όμως, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, ..."τα είδε όλα!"

 

PAOLO MORELLO

«Περιμένω να με εκπλήξουν οι νέοι φωτογράφοι!»

Η Μυρτώ Περπινιώτη τού πήρε συνέντευξη και διαπίστωσε πως: "είναι σπάνιο στις μέρες μας να βρει κανείς ανθρώπους, που με μεγάλη αγάπη ανακαλύπτουν την αρχαιότητα και τα μνημεία που μας έχει δωρίσει ως πολιτιστική κληρονομιά. Μια τέτοια περίπτωση είναι ο Paolo Morello."

 

GIMP

Το GIMP (ή αλλιώς GNU Image Manipulation Program) είναι το δωρεάν πρόγραμμα που μοιάζει περισσότερο με το Photoshop.

Ο Νίκος Κατσουλώτος το δοκίμασε στην πράξη και θεωρεί πως "αποτελεί μια κατηγορία από μόνο του, διότι είναι ένα επαγγελματικό πρόγραμμα και μάλιστα σε 'open source' μορφή που το κάνει πολύ δυνατό."

 

SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS 2018

Τα deadlines για την αποστολή των συμμετοχών σας σε όλες τις κατηγορίες πλησιάζουν!

Οι συνθέσεις των μελών στις κριτικές επιτροπές των βραβείων έχουν ήδη ανακοινωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας και περιλαμβάνουν σημαντικά ονόματα, ορισμένα εκ των οποίων έχουν χρήσιμες συμβουλές για τους υποψήφιους να συμμετάσχουν στη διοργάνωση του 2018!

 

 

Το νέο τεύχος του Photonet κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα! Βρείτε το σε όλα τα περίπτερα μόνο με 4 ευρώ! Μην το χάσετε!