Μετά τους νικητές του διαγωνισμού One Color, το νέο τεύχος του περιοδικού Photonet κυκλοφορεί πανελλαδικά και εμπεριέχει τους νικητές του διαγωνισμού Water!

Όπως πάντα, οι νικήτριες φωτογραφίες που δημοσιεύονται στα έντυπα τεύχη του περιοδικού, συνοδεύονται από μία γραπτή κρητική, που εξηγεί τι είναι αυτό που τις έκαναν να ξεχωρίσουν. 

Οι νικητές θα δημοσιευτούν και στα δικά μας μέσα (Facebook, Instagram, Twitter, Google+ και site) στο πρώτο μισό του Αυγούστου.

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ PHOTONET - PHOTO CONTEST: WATER

 

567 συμμετοχές με θέμα το νερό κατατέθηκαν για αξιολόγηση από την κριτική επιτροπή μας!

Ποιες ήταν οι καλύτερες και ποιες απέσπασαν τις 3 κορυφαίες διακρίσεις; Όλες οι απαντήσεις στο σχετικό άρθρο - αφιέρωμά μας.

 

Φυσικά, πέραν αυτών, πλούσια ύλη γύρω από τη φωτογραφία και το Imaging γεμίζει τις σελίδες του. Βρείτε το νέο Photonet σε όλη την Ελλάδα μόνο με 4 ευρώ. Πάρτε μία μικρή γεύση και πάμε να το ξεφυλλίσουμε ψηφιακά!

 

SUMMER PHOTO TIPS 2018

To καλοκαίρι είναι η ωραιότερη εποχή του χρόνου (ειδικά αν κάποιος ζει στην πατρίδα μας) και ο Αύγουστος η κορύφωσή του (εξ’ ου και το ζητούμενο «να 'ταν δυο φορές το χρόνο!).

Φωτογραφικά, ωστόσο, είναι ίσως η δυσκολότερη εποχή, κυρίως εξαιτίας των φωτιστικών συνθηκών του. Στα πλαίσια του άρθρου, σας προτείνουμε λήψεις συνεργατών μας, οι οποίες φιλοδοξούν να σας προσφέρουν δυνατές ιδέες (σε τεχνικό και αισθητικό επίπεδο) για να δημιουργήσετε τις δικές σας εικόνες!

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ

Κάποια νησιά μπορούν και διατηρούν την αυθεντική τους ομορφιά αναλλοίωτη στο χρόνο, συνάμα με την εμπορικότητα που χαρακτηρίζει το Αιγαίο ως προορισμό διακοπών. Ένα από αυτά είναι και η Σέριφος!

Η πέτρα, το φως και τα διάφανα νερά -το βασικό τρίπτυχο των Κυκλάδων δηλαδή- καθώς και τα πολλά αξιοθέατά της (που παρουσιάζονται στο άρθρο) αποτελούν εγγυημένα ένα ενδιαφέρον φωτογραφικό θέμα, εντάσσοντας τη Σέριφο ψηλά ως προορισμό ταξιδιωτικής φωτογραφίας που μπορεί να συνδυαστεί με τις διακοπές σας (και) αυτό το καλοκαίρι.

 

ΥΠΟΒΡΥΧΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ

Εφοδιάζουμε το συνεργάτη μας (εκπαιδευτή καταδύσεων & υποβρύχιας φωτογραφίας) Ηλία Κ. Παπαδόπουλο με τέσσερα κορυφαία compact μοντέλα της αγοράς (Fujifilm FinePix XP120, Nikon Coolpix W300, Olympus Tough TG-5, Panasonic Lumix DMC-FT30) και τον ρίχνουμε στο νερό!

 

STREET PHOTOGRAPHY

Στη φωτογραφία δρόμου κάθε λήψη είναι και μία ξεχωριστή ιστορία. Σας βοηθάμε να δημιουργήσετε τη δική σας!

Βλέποντας και φωτογραφίζοντας λ.χ. τυχαίους αγνώστους στο δρόμο, έχετε στη διάθεσή σας μόλις μερικά δευτερόλεπτα και μόνο μια ή δύο ευκαιρίες προκειμένου να πατήσετε το κουμπί στο σωστό χρονισμό και να αποκτήσετε ένα στιγμιότυπο με ενδιαφέρον. Οι συμβουλές που ετοιμάσαμε για εσάς, σας βοηθούν να προετοιμαστείτε ιδανικά για τις επόμενες εξορμήσεις σας!

 

ΣΠΟΥΔΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ 2018

Μιλούν: Π. Ριβέλλης - Δ. Κούτσης.

Σεμινάρια και workshop που ξεκινούν το προσεχές φθινόπωρο και μπορούν να συμβάλλουν αποτελεσματικά προκειμένου να βελτιώσετε τη φωτογραφική σας επιμόρφωση.

 

CANON EOS 200D

Aπευθύνεται στο ευρύ καταναλωτικό κοινό και προορίζεται για όσους θέλουν μια σύγχρονη μηχανή με μικρές διαστάσεις αλλά και τις δυνατότητες των SLR μηχανών.

Η 200D δοκιμάστηκε με τον Canon EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS STM με τον οποίο προσφέρεται και σαν κιτ, και με τον νέο Tamron 70-210mm f/4.Πώς τα καταφέρνει στην πράξη;

 

FUJIFILM X-E3

H διάδοχος της Χ-Ε2 είναι η πιο μικρή και ελαφριά μηχανή της σειράς Χ, με ηλεκτρονικό σκόπευτρο. Απευθύνεται σε όσους θέλουν μια μικρή μηχανή για καθημερινή χρήση αλλά και για ταξίδια.

Η Χ-Ε3 προσφέρεται σαν κιτ με το νέο φακό Fujinon XF 18-55mm f/2.8-4, αλλά και με τον Fujinon XF 23mm f/2 R WR με τον οποίο δοκιμάστηκε. Είναι αρκετά καλή για να διεκδικήσει μια από τις διακρίσεις του περιοδικού μας;

 

PANASONIC LUMIX DC-GX9K

H νέα πρόταση της εταιρίας, που διαδέχεται την GX8, απευθύνεται στους ενθουσιώδεις φωτογράφους αλλά και τους φίλους του βίντεο.

Δοκιμάσαμε την έκδοση που προσφέρεται ως κιτ με το φακό Lumix G Vario 12-32mm f/3.5-5.6 ASPH MEGA OIS, το εστιακό μήκος του οποίου αντιστοιχεί σε 24-64mm στο φορμά 135, και καταθέτουμε τις εντυπώσεις μας!

 

TAMRON 70-210MM F/4 DI VC USD

Η εστιακή γκάμα 70-200mm αποτελεί μια από τις αγαπημένες των επαγγελματιών φωτογράφων, συνήθως στην έκδοση με μέγιστο διάφραγμα f/2.8.

Η Tamron παρουσίασε ένα νέο φακό στη συγκεκριμένη κατηγορία, τον 70-210mm f/4 Di VC USD, ο οποίος ήρθε στα χέρια μας για δοκιμή. Πώς στέκεται απέναντι στον ανταγωνισμό του;

 

ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΔΑ

Μια εκρηκτική σύνθεση χρωμάτων, στιλ και μόδας μάς ανεβάζει στο 2ο όροφο του i-D Concept Stores, που συμπράτει με τη Yellow Korner Athens σε μια limited edition έκθεση φωτογραφίας.

Έργα κορυφαίων φωτογράφων όπως οι Slim Aarons, Formento+Formento Nicolas Bets, Damien Dufrensne, Romina Russia, John Wright, Guendalina Fiore, Ruslan Lobanov παρουσιάζονται ως το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018.