Η δουλειά ενός παπαράτσι είναι λίγο ή πολύ γνωστή σε όλους μας. Αυτό που ίσως να μη γνωρίζουν μερικοί, είναι ότι τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών που βγάζουν ανήκουν στο μέσο για το οποίο δουλεύουν και όχι στον διάσημο ο οποίος απεικονίζεται στη φωτογραφία!

Τί συμβαίνει, λοιπόν, όταν ένας διάσημος ανεβάζει μία φωτογραφία του στα social media, η οποία έχει τραβήχτεί από παπαράτσι; Το πρόσφατο παράδειγμα της Jessica Simpson είναι χαρακτηριστικό γι' αυτή την περίπτωση.

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια ανέβασε στα προσωπικά της προφίλ σε Instagram και Twitter μία φωτογραφία στην οποία απεικονιζόταν η ίδια να βγαίνει από ένα ξενοδοχείο. Η φωτογραφία, όμως, αυτή αποτελούσε υλικό ενός παπαράτσι, που σημαίνει ότι η ίδια, αν και απεικονίζεται στη φωτογραφία, δεν είχε την άδεια να τη χρησιμοποιήσει!

 

 

Σύμφωνα με το The Hollywood Reporter τα δικαιώματα της φωτογραφίας ανήκουν στο Splash News, το οποίο είχε διαθέσει όλο το "άλμπουμ" των φωτογραφιών στη Daily Mail. Μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών, μία από αυτές ανέβηκε στα social media της τραγουδίστριας. Τα λογότυπα είχαν αφαιρεθεί, με το Splash News, φυσικά, να μην έχει δώσει άδεια δημοσίευσης.

Η Jessica κατηγορείται για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και όπως αναφέρει ο δικηγόρος Peter Perkowski "...η φωτογραφία τέθηκε στη διάθεση περίπου 11.5 εκατομμυρίων followers χωρίς να φαίνεται το μέσο το οποίο τη δημοσίευσε."

Το The Hollywood Reporter αναφέρει ακόμα πως και άλλοι σταρ έχουν δημοσιεύσει τέτοιες φωτογραφίες, ανάμεσα τους ο Bruno Mars και η Khloe Kardashian.

 

Πηγή: The Hollywood Reporter