Λίγο πολύ όλοι μας πλέον γνωρίζουμε τι σημαίνει η τεχνική levitation. Για αυτούς που όμως δεν γνωρίζουν, σημαίνει ότι δημιουργείς μια σύνθεση φωτογραφιών που έχει ως αποτέλεσμα να φαίνεται ότι κάποιος αιωρείται. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος είναι να βάλεις κάποιον να σταθεί πάνω σε ένα σκαμπό/σκάλα και έπειτα τραβώντας και μια επιπλέον φωτογραφία το φόντο, μπορείς με μία μάσκα στο Photoshop να σβήσεις το σκαμπό και να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ένα ακόμα άρθρο που δείχνει και σε timelapse τη διαδικασία έχει γράψει ο Δημητρής Βακρινός.

 

 

Είχα την ιδέα λοιπόν να βγάλω μια τέτοια φωτογραφία χωρίς να μπορεί να γίνει αντιληπτό από τον θεατή το που είχα τοποθετήσει το δικό μου σκαμπό. Για να το πετύχω αυτό χρειάστηκα μια σύνθεση τριών φωτογραφιών.


Η πρώτη φωτογραφία ήταν το μοντέλο πάνω στο σκαμπό. Το πρόβλημά μου, όμως, ήταν ότι με τη στάση των ποδιών ήταν ξεκάθαρο το που στεκόταν. Έτσι, έβγαλα φυσικά το background για ευνόητους λόγους και έπειτα έβγαλα μια έξτρα φωτογραφία τα πόδια του μοντέλου μου στη στάση που θεώρησα ότι θα ήταν αν όντως αιωρούνταν. Με τη βοήθεια του photoshop και με αρκετές αλλαγές πάνω στη φωτεινότητα και τους χρωματισμούς τής φωτογραφίας (για να φέρω τα πόδια από την 3η φωτογραφία στα επίπεδα της αρχικής φωτογραφίας) είχα το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

 

Ευχαριστώ πολύ την Alkistis Giraud που πόζαρε για τις ανάγκες του άρθρου.

Ραντεβού στο επόμενο άρθρο για να ανακαλύψουμε μαζί άλλον έναν δημιουργικό τρόπο λήψης πορτραίτου.