Η Nikon ανακοίνωσε το NX Studio, ένα δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας, με δυνατότητες και λειτουργίες που συναντάμε στο Lightroom και στο Capture One, όπως προβολή και περιήγηση φωτογραφιών και βίντεο και λεπτομερή επεξεργασία τους. Το πρόγραμμα μπορεί να δεχθεί RAW αρχεία αποκλειστικά της Nikon, ωστόσο τα jpeg αρχεία άλλων εταιρειών που δοκιμάσαμε φαίνεται να επεξεργάζονται κανονικά.

 

 

To NX Studio ενσωματώνει τα, ξεπερασμένα πλέον, ViewNX-I και Capture ND-D σε ένα κοινό πρόγραμμα, με στόχο, σύμφωνα με τη Nikon "να βελτιωθεί η λειτουργία και η ταχύτητα του, ώστε όλες οι εργασίες να γίνονται πιο γρήγορα και ομαλότερα", ενώ το περιβάλλον και το μενού είναι φιλικό προς τους χρήστες. 

 

 

Το νέο πρόγραμμα συγκεντρώνει όλες τις λειτουργίες των προκατόχων του, μεταξύ των οποίων ρυθμίσεις Picture Control και ισορροπίας λευκού, αντιστάθμιση έκθεσης, contrast, σημεία χρωματικού ελέγχου, τα οποία επιτρέπουν στους χρήστες να προσαρμόζουν τα χρώματα σε μια συγκεκριμένη περιοχή, καθώς και βούρτσα επεξεργασίας για επιπλέον διορθώσεις.

Παρέχει επίσης διάφορες επιλογές προβολής των φωτογραφιών και βασικές δυνατότητες επεξεργασίας βίντεο.

 

 

Το NX Studio είναι άμεσα συμβατό με άλλα προγράμματα της Nikon, όπως το Nikon Transfer 2 και Camera Control Pro 2, ενώ να σημειωθεί ότι τα ViewNX-I και Capture ND-D δεν θα δέχονται πλέον νέες ενημερώσεις.

 

Μπορείτε να κατεβάσετε το ΝΧ Studio δωρεάν από την επίσημη σελίδα της Nikon