Η ExperimentalOptics είναι μια καινούρια εταιρεία με έδρα το Βερολίνο η οποία κατασκεύασε έναν χειροποίητο φακό 35mm f/2.7 για φωτογραφικές μηχανές πλήρους φορμά. Αναπτύχθηκε και δοκιμάστηκε για μια περίοδο δύο ετών. Ο φακός διαθέτει βάση Leica M και M39, αλλά μπορεί να προσαρμοστεί και σε άλλα mount. 

Η διαφοροποίηση που έχει από άλλους φακούς είναι ότι πρόκειται για τον μικρότερο φακό στον κόσμο με πάχος μόλις 0,776 ίντσες (7 mm) και ζυγίζει μόλις 40g.     

 

 

"Αυτό δεν είναι μόνο ένα τεχνικό επίτευγμα, είναι πραγματικά ο τέλειος φακός για τους φωτογράφους" αναφέρει η ExperimentalOptics. "Η προσεκτική επιλογή του εστιακού μήκους, του ανοίγματος, του σχεδιασμού και του χειρισμού επιτρέπει στους φωτογράφους να καταγράφουν τον κόσμο ακριβώς όπως το βλέπουν και να εκφράζουν πραγματικά το δημιουργικό τους όραμα" συμπληρώνει. 

Όπως θα περιμένει κανείς, ο φακός δεν είναι φθηνός, η τιμή του ανέρχεται στα 1200€ για πολύ λίγα κομμάτια. Η παραγγελίες έχουν ξεκινήσει μέσα από την ιστοσελίδα της kickstarter, όπου θα βρείτε και περισσότερες πληροφορίες.      

 

Παρακάτω θα δείτε μερικά δείγματα: