Ο Uğur Gallenkuş με έναν πολύ έξυπνο, αλλά και αρκετά "προκλητικό" τρόπο, προσπαθεί θίγει σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος, όπως τους πολέμους, τις κοινωνικές αδικίες και άλλα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως γράφει και ο ίδιος, θέλει να θίξει την αντίθεση μεταξύ των δύο διαφορετικών κόσμων στους οποίους ζούμε. Για να το καταφέρει αυτό, αναζητάει, βρίσκει και συνθέτει εντελώς διαφορετικές εικόνες στο ίδιο κάδρο, ταιριάζοντας μόνο κάποια σημεία των εικόνων, έτσι ώστε να αποκτούν συνοχή. Ωστόσο το περιεχόμενο των δύο εικόνων, όπως θα καταλάβετε στη συνέχεια, διαφέρει ριζικά από κάθε άποψη...

 

 

"Ήθελα να δείξω τη διαφορά μεταξύ αναπτυγμένων και υπανάπτυκτων χωρών. Το μήνυμα που θέλω να μεταφέρω μέσω της δουλειάς μου είναι πολύπλευρο. Οι αναπτυγμένες χώρες ζουν σε πολυτέλεια και ειρήνη, αλλά θα ήθελα να τους υπενθυμίσω ότι οι άνθρωποι σε υποανάπτυκτες χώρες ζουν με πόνο, πείνα και πόλεμο", λέει ο ίδιος.

"Ως καλλιτέχνης, πιστεύω ότι η τέχνη είναι ο κύριος όλων των γλωσσών. Για πολύ καιρό, η τέχνη έχει χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία συνειδητοποίησης που βοηθά στην αφύπνιση των κοινοτήτων", συμπληρώνει.

 

 

Στο προφίλ του στο Instagram μπορείτε να δείτε και τις υπόλοιπες παρόμοιες συνθέσεις.