Το δίκτυο LensCulture είναι μία πλατφόρμα σχεδιασμένη για να προσφέρει σε αφοσιωμένους φωτογράφους, ένα μέρος για την προβολή της δουλειάς τους σε διεθνές κοινό και τη δυνατότητα να εξελίξουν την πρακτική τους. Παρακολουθώ αρκετό καιρό την παραπάνω σελίδα. Είναι μια καθημερινή μελέτη και ανάγνωση σε βάθος. Βλέπω ολοκληρωμένα projects και αρκετά έξυπνες εικόνες που με κρατάνε πάντα σε εγρήγορση και μου δίνουν ένα κίνητρο να συνεχίζω.

 

 

Στην σελίδα βλέπουμε πολλή φωτογραφία. Προέρχεται από ολόκληρο τον κόσμο, 145 χώρες που ολοένα αυξάνονται και ως μέρος της αποστολής τους είναι να ανακαλύψουν τους καλύτερους. Οι επιτυχημένοι φωτογράφοι συμμετέχουν σε πολλές δραστηριότητες προβολής. Όπως επίσης, πολλές δραστηριότητες προβολής παρέχουμε και εμείς από τη δική μας πλατφόρμα μέσα από συνεχόμενους διαγωνισμούς 

 

 

Η σύνταξη αυτού του άρθρου προήλθε μετά από τη δική μου υποβολή συμμετοχής στο διαγωνισμό που τρέχει μέχρι την Τρίτη 1 Αυγούστου. Ανεβάζοντας τη φωτογραφία που ζητούσαν (φωτογραφία δρόμου) και στη συνέχεια κάνοντας μία κοινοποίηση στα social media, προκειμένου να μπορέσει περισσότερος κόσμος να μάθει για τη διαδικασία αυτή, μου έστειλαν ένα e-mail. Δυστυχώς, δεν μπόρεσα να το ανοίξω εκείνη τη στιγμή, αλλά με την πρώτη ευκαιρία το άνοιξα!

 

 

Στο e-mail περιείχε ένα link pdf με τίτλο "Φορέστε καλά παπούτσια". Σας το παραθέτω ακριβώς εδώ. Περιέχει χρήσιμες συμβουλές από τους φωτογράφους της Magnum. Είναι ένας οδηγός επιτυχίας για όλους μας!

 

 

Ελπίζω να σας αφυπνίσει και να σας εμπνεύσει . Δημιουργήστε το προσωπικό σας ύφος, τη δική σας "ματιά". Ξυπνήστε με τις εικόνες σας, το πάθος και τον ερώτα που έχουμε όλοι για τη φωτογραφία.

Καλή ανάγνωση και σωστή μελέτη. Μην ξεχνάτε: με το να παίρνετε μέρος σε διαγωνισμούς, γίνεστε καλύτεροι και πιο δημιουργικοί!