"Το built-in flash είναι άχρηστο"

Αυτή είναι μία πρόταση που χρησιμοποιώ κατά κόρον σε φωτογραφικές συζητήσεις και κυρίως όταν συμβουλεύω νέους φωτογράφους. Άλλωστε είμαι σίγουρος ότι 9 στους 10 (αν όχι παραπάνω) επαγγελματίες φωτογράφοι θα συμφωνήσουν μαζί μου και θα πρότειναν την άμεση αγορά ενός εξωτερικού φλας σε όποιον δεν έχει ήδη ένα.

Όμως, οι τιμές των αξιόπιστων εξωτερικών μονάδων φλας δεν είναι ιδιαίτερα προσιτές, ειδικά για κάποιον που ξεκινάει τώρα με έναν ημι-επαγγελματικό εξοπλισμό. Γι'αυτό λοιπόν, θα σας παρουσιάσω ένα "τρικ" που δοκίμασαν τα αδέρφια Koldunov και μοιράστηκαν μαζί μας μέσα από το κανάλι τους στο YouTube.

 

 

Δοκίμασαν να αξιοποιήσουν το built-in flash της μηχανής τους, χρησιμοποιώντας μπροστά από αυτό ένα λευκό μπαλόνι ως diffuser για να διαχέει το φως ομοιόμορφα, μαλακώνοντας τις σκιές που προκαλούνται από την άμεση φλασιά του built-in. Σίγουρα πρόκειται για μία έξυπνη λύση ανάγκης για κάποιον που δεν έχει στη διάθεσή του εξωτερικό φλας, αλλά και μία πολύ καλή και διασκεδαστική ιδέα για παιχνίδι και πειραματισμό για κάποιον που έχει ξεχάσει ότι υπάρχει κι αυτό το φλας πάνω στο σώμα τής μηχανής του!

Πάνω απ'όλα όμως, πρόκειται για μία οικονομικότατη λύση!

 

 

Δείτε το βίντεο: