Στον χώρο της φωτογραφίας, η σύγκριση μεταξύ εξοπλισμών - φτηνών ή ακριβών, ίδιας ή διαφορετικής κατηγορίας - είναι αναπόφευκτη, πόσο μάλλον τα τελευταία χρόνια που οι κάμερες των smartphones είναι πιο ικανές από ποτέ, βγάζοντας εντυπωσιακά ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Στο παρακάτω βίντεο των Digital Amusers προκύπτει μία άνιση, αλλά αξιοθαύμαστη σύγκριση μεταξύ δύο smartphones, με το τελικό αποτέλεσμα να κρίνεται στις λεπτομέρειες. 

Ένα iPhone 4s του 2011 εναντίον και ένα iPhone 12 του 2020 μάχονται φωτογραφικά για να αποδειχθεί αν όντως υπάρχει χάσμα γενεών μεταξύ των καμερών τους ή αν απλά υπάρχει μία σχετική ανάπτυξη μέσα σε μία δεκαετία και όχι κάτι το αξιοσημείωτο.

 

 

Τα δύο smartphones δοκιμάστηκαν σε καθημερινές λήψεις και σε διάφορες φωτιστικές συνθήκες. Η δοκιμασία περιελάμβανε μεταξύ άλλων, σύγκριση στη διαχείριση του φωτός και των σκιών, στην πιστότητα των χρωμάτων, στην HDR λειτουργία, καθώς και σύγκριση των selfie καμερών.

Σε πολλές περιπτώσεις οι λήψεις είναι παρόμοιες και χρειάζεται λίγη περισσότερη προσοχή μέχρι να διαπιστώσουμε ποιο κινητό έχει βγάλει την καλύτερη λήψη.

 

 

Το συμπέρασμα που προκύπτει από τη σύγκριση είναι ότι σε περιπτώσεις καλών συνθηκών, ένα οποιοδήποτε κινητό μπορεί να δώσει αξιοπρεπή αποτελέσματα για τις καθημερινές ανάγκες του χρήστη.

Ωστόσο, εν έτει 2021 είναι προφανές ότι οι νέες τεχνολογίες που διαθέτουν τα smartphones κάνουν ευκολότερη τη χρήση της κάμερας σε οποιαδήποτε περίπτωση και μπορούν να δώσουν εκπληκτικά αποτελέσματα. 

 

Φωτογραφία εξωφύλλου: TechTheLead