Οι πρώτες φήμες για την ανερχόμενη mirrorless Canon EOS R6 είναι γεγονός και τα χαρακτηριστικά φαίνονται άκρως ενδιαφέροντα.

Πιο συγκεκριμένα, η Canon EOS R6 αναμένεται να εξοπλίζεται με έναν αισθητήρα Full Frame CMOS, ο οποίος θα διαθέτει 20 megapixels. Θα υπάρχει ενσωματωμένος σταθεροποιητής IBIS, διπλή υποδοχή για κάρτες μνήμης SD, νέα μπαταρία και δυνατότητα για καταγραφή φωτογραφιών έως και 12 καρέ το δευτερόλεπτο με το μηχανικό κλείστρο και έως 20 καρέ με το ηλεκτρονικό κλείστρο.

 

 

Στα του βίντεο, η R6 θα μπορεί να καταγράψει σε αναλύσεις έως και στα 60p, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα για Full HD slow motion στα 120p. Η ποιότητα κατασκευής και η ανάλυση του EVF, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα είναι κατώτερη σε σχέση με την R5, ενώ δεν θα υπάρχει οθόνη πληροφοριών στο πάνω μέρος της μηχανής.

Σύμφωνα με το CanonRumors, η ανακοίνωση της νέας Canon EOS R6 θα γίνει τον Μάιο, ενώ η κυκλοφορία στην αγορά θα αρχίσει από τον Ιούνιο. Με κάθε επιφύλαξη όσο αφορά τους μήνες ανακοίνωσης - κυκλοφορίας, καθώς η εξάπλωση του κορωνοϊού έχει επηρεάσει και τον κλάδο της φωτογραφίας.