Ο χώρος της τέχνης είναι αδιαμφισβήτητα συναρπαστικός όσον αφορά την αξία μερικών έργων, για τα οποία αρκετοί συλλέκτες και λάτρεις της τέχνης δίνουν υπέρογκα ποσά για να τα αποκτήσουν.

To έργο του Beeple, ή αλλιώς Mike Winkelmann, ονόματι "Everydays: The First 5000 Days" είναι ένα κολάζ όλων των εικόνων που δημοσίευε ο καλλιτέχνης στο διαδίκτυο κάθε μέρα από το 2007 και δείχνει ουσιαστικά την καλλιτεχνική του ανάπτυξη. 

 

 

Τη δημοπρασία ανέλαβε ο οίκος Christie's, κράτησε δύο εβδομάδες, το ποσό εκκίνησης ήταν 100 δολάρια, ενώ λίγα λεπτά πριν τη λήξη της δημοπρασίας η καλύτερη προσφορά ήταν κάτω από τα 30 εκατομμύρια δολάρια. 

Ο νικητής της δημοπρασίας κατέβαλε το ποσό των 69.346.250 δολαρίων, το οποίο αποτελεί ρεκόρ στις πωλήσεις ψηφιακών έργων, ενώ είναι η τρίτη υψηλότερη τιμή σε δημοπρασία για έργο ζωντανού καλλιτέχνη. Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι το ποσό καταβλήθηκε μέσω του κρυπτονομίσματος Ethereum. 

Το ψηφιακό έργο του Beeple διατίθεται σε πλήρη ανάλυση στη σελίδα του Christie's, ενώ περισσότερα έργα του καλλιτέχνη μπορείτε να δείτε στο προφίλ του στο Instagram.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τις αντιδράσεις του Beeple τις τελευταίες ώρες της δημοπρασίας.